Списание

Плодовите бири на българския пазар

Людмил Фотев 15 юни 2009, 23:10

Единственият, и при това нелош, опит за плодови бири в България бе преди доста години от Леденика с тяхната Ябълкова бира белгийски тип (въпреки че в Белгия има само три-четири подобни), но освен на един бирфест до зала "Фестивална" нямам спомен за по-запомнящо се присъствие на иначе елегантната чаша и лъскав етикет.
Оставям настрана единствените международни брандове с подобен опит, предлагани и тук - Tuborglemon и Salitos - всеки има право на избор и вкус.

В Пикадили има някои от плодовите миксове на Krombacher и Schoefferhofer. Белгийските специалитети ги има предимно в Елемаг. SaintLouis дават представа за плодова бира от по-нов тип с повишена сладост. Истинското преживяване е с черешовата високоферментирала Kasteel. За гостите на Трявна местната белгийска микропивоварна понякога предлага и бира с чубрица, каквато не може да се опита и в самата Белгия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK