Списание

Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

сп. Бакхус 03 февруари 2011, 15:56

Дата: 17 февруари 2011
Час: 18:30 – 21:30 ч.
Място: ресторант Brasserie,
пл. "Райко Даскалов" №3

По време на всяка тематична дегустационна вечер ще имате възможност да придобието познания за основните принципи на взаимодействие между храната и виното. Водещият Вили Гълъбова ще ви помогне да откриете онази комбинация, от която да изпитате истинска наслада. Вие ще можете по приятен, развлекателен и интерактивен начин да опознаете и развиете вашите сетива да откриват ароматите, вкусовете и усещанията при съчетаване на виното с храна, и да ги споделите с останалите участници. Програмата ще включва теоретична и дегустационна част.
На 17 февруари ще имате възможността да разберете какво прави едно вино уникално, автентично, тероарно и как тези вина се съчетават със специфичните регионалните храни и вкусове.

Меню – програма:

Гост–готвач на вечерта е Валери Нешов,
носител на приза за "Авторска кухня" на сп. "Бакхус" за 2010 г.,
както автор и водещ на "Полуостровът на съкровищата" по "Фиеста ТВ".

............................................................
Зелено сирене от с.Черни Вит*
върху микс от листни зеленчуци и сезонни плодове,
овкусени с портокалов дресинг и печени ядки

Зейла Карловски Мискет 2009/2010
Загрей Бял Мавруд 2009
............................................................

Ролца от еленски бут от с. Харваловци
с бито мяхово сирене от с. Смилян
със сушени фурми върху цветни марулки и тиквичка

Тера Тангра Органик Мавруд 2008
Розе Мелник 2010 (Дамяница или Логодаж )
...........................................................

"Обгърнато" свинско филе в бекон
със спанак и сушени домати,
поднесено с пюре от смилянски фасул
и сос "Велуте " с крокмач от с. Ракита

ДБ Солитер Град Сепаж 2008
Загрей Виница Мавруд 2008
...........................................................

Плато с еленски бут от махала Харваловци гр. Елена,
крокмач от с. Ракита и зелено сирене от с. Черни Вит*
в чист вид

Нобиле Мелник 2007
Нобиле Руен 2009
ДБ Арс Лонга Мавруд и Рубин 2008
............................................................

Шоколадови трюфели

...........................................................

* Зеленото сирене от с. Черни Вит е продукт, чието производство се подкрепя от световната организация Slow Food.

Такса участие: 120 лв. с ДДС
Абонатите на сп. "Бакхус", както и участниците на предишни наши
събития, ползват 15 % отстъпка от цената. За двама или повече
записани участника 10 % отстъпка. Отделните видове отстъпки
не се ползват с натрупване!


Заявилите участие до 15 февруари 2011 г. получават 30 % отстъпка.

За повече информация и записвания:
тел.: 02/ 46 15 387 и 0899977274
е-mail: [email protected]

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK