Списание

Напитки

сп. Бакхус 04 юни 2012, 16:06

Цената на куверт за Седмица на ресторантите на Бакхус включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл аперитив, 30 мл диджестив, дегустационни води Acqua Panna& S.Pellegrino


ВИНЕНИЯТ ЛИСТ към менютата на ресторантите е изготвен и предоставен от DiVes Estate и Black Sea Gold Pomorie

Muscat 2011 Dives Estate
Сорт: 100% Мускат Отонел
Лозя: Собствени лозя, разположени по югоизточните склонове на неголемите възвишения между градовете Поморие и Ахелой
Алкохолно съдържание: 12,0 об.%
Описание: Цветът е сламен със светлозеленикави нюанси. Интензивен мускатов аромат, при който цветистата част се допълва от зрели бели плодове. Вкусът е хармоничен и свеж.

Rose 2011Dives Estate

Сорт: 100% Каберне Совиньон.
Лозя: Собствени лозя, разположени по югоизточните склонове на неголемите възвишения между градовете Поморие и Ахелой.
Алкохолно съдържание: 12,4 об.%.
Описание: Приготвено от ръчно брано грозде от собствени лозя и преработено чрез директно пресоване. Приятен плодов аромат, с тонове на бяла череша и ванилия. Нежните ароматични възприятия отлично се допълват от плътния, свеж и добре структуриран вкус.

Шардоне Златен Ритъм 2010

Сорт: 100 % Шардоне
Лозя: Собствени лозя в района на селата Зорница и Разбойна, песъкливи канелено- горски почви в района на Южното Черноморие.
Алкохолно съдържание: 13,5 %
Описание: Ръчно събиране на гроздето и внимателен подбор на гроздовете; контролирана ферментация, последвана от отлежаване на виното в американски дъбови бъчви.Прелъстителни аромати на ябълка, манго и бял шоколад изпъкват на фона на минерална чистота, която гроздето може да придобие само в района на Поморие. Интензивно, зряло и комплексно, Шардоне Гран При глези с ванилия, получена от ферментация в калифорнийски дъбови бъчви, и характерните само за него нотки на препечена филийка хляб, които придават блясък на безкрайния ароматен финал.

Гостите на Седмицата посветена на търсенето на автентичния вкус ще имат възможност да опитат:

КОНЯК Hennessy Fine de Cognac

УЗО Adolo

СРЪБСКА ПЛОДОВА РАКИЯ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK