Гурме

Общуване по британски

"Бакхус" 01 януари 2006, 14:27

Има ли по-британска картина от запалени фенери по брега на Темза и легендарната часовникова кула Биг Бен със сградата на парламента? Не е случайно, че производителите на прочутите шоколадови ментички са избрали именно тази картина за илюстрация на неостаряващото лакомство. Когато стане дума за Обединеното кралство една от асоциациите, която изниква е традиция. Традициите на Острова са определили няколко задължителни момента от деня, които никой уважаващ себе си британец не трябва да пропуска. Освен сутрешния чай, всички познаваме следобедния five o'clock, но и вечерния After Eight, когато започват изисканите партита с приятели. Бонбоните с ментов пълнеж Nestlé After Eight са създадени, за да им се наслаждаваме в края на деня, когато може да им се отдели заслужено внимание.

Nestlé After Eight не се ядат на крак, както правим обикновено с повечето шоколадови лакомства, а се нуждаят от време, за да бъде усетена насладата от изтънчения английски вкус. И наистина, какъв по-подходящ момент от часовете след 8 вечерта, за да бъде вкусено удоволствието от разтапящия се в устата ментов крем... Най-английските шоколадови бонбони с ментов аромат се появяват за първи път през 1963. Повече от 30 години след раждането им Nestlé After Eight продължават да печелят нови приятели от всички възрасти и да доказват изтънчения си английски произход. След появата им на Острова, бонбоните с ментов пълнеж завладяват Германия, Холандия и Франция, а днес имат свое запазено място в страните по целия свят. Nestlé After Eight присъстват и на големите празници като Коледа и Великден с оригинални изненади.

За Коледа, производителите предлагат интересни Коледни фигурки с неустоим натурален шоколад и топящ се ментов крем, а на Великден се появяват задължителните яйца деликатно ухаещи на мента. Nestlé After Eight не приличат на нито едно друго шоколадово лакомство. Най-привлекателната особеност на прочутите плочки са контрастите - едновременно хрупкави и топящи се, силни и нежни на вкус и свежи като усещане. Извън типичния вкус това, което отличава Nestlé After Eight е неподражаемата опаковка, напомняща кутия за чай. Невъзможно е да не откриеш британския стил в дизайна с класическия почерк, английското зелено и часовника, показващ митичния осми час и дал името на шоколада.

На българския пазар освен класическите шоколадови ментички, се предлага изискана бонбониера Nestlé After Eight My Favourite, в която са събрани различни по форма шоколадови бонбони - марципанови пръчици, трюфел, часовник, брошка, бял и тъмен лист. Всъщност, въобще не е необходимо да се чака след 8, тъй като на бонбоните Nestlé After Eight трудно може да се устои.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK