Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Хора

  • Някои ги предпочитат екстремни

    Албена Шкодрова
    13 Септември 2011, 21:50

    Минималистични или като райски птици, етикетите на българските вина обикновено се стремят към крайности. Защото, казва водещият дизайнер Йордан Желев, там има повече свобода

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Цветан Ангелов

    текст Христо Кьосев, фотография Цветелина Ангелова
    снимки: Цветелина Белутова 15 Юли 2011, 14:09

    Кулинарните кошмари и блянове на един национален състезател по боулинг

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Петър Михалчев

    текст Деница Каменова , фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 25 Май 2011, 12:24

    Един от най-добрите суши-майстори у нас за живите змиорки, японските мотори, сакето с вкус на риба фугу и кулинарните му увлечения, обединяващи всичко

    Share Tweet Pin it Share
  • Прецизно небце зад мека усмивка

    текст Ясен Бориславов, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 25 Май 2011, 11:41

    От "Винария 2011" Бойка Стоева от "Винпром Русе" си тръгна с наградата "Енолог на годината" за най-обективни оценки

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Виргиния Захариева

    текст Мария Касимова, фотография Флавио Бонети
    снимки: Флавио Бонети 24 Ноември 2010, 12:34

    Една жена, за която зеленчуците са персонажи, а храната е лесен вход към света, незабавно успокоение, дреха на енергията на човека, който я приготвя

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Дейвид Бабич

    текст Боряна Джамбазова, фотография Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Ангелова 18 Октомври 2010, 11:53

    Ако не можех да пия вино, животът ми би бил истинско бедствие, казва един от собствениците на новозеландската Babich. Все едно да произвеждаш Ferrari и никога да не можеш да подкараш едно от тях

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Теодор Попов

    текст Дария Манова, фотография Цветелина Белутова
    снимки: Цветелина Ангелова 17 Септември 2010, 11:47

    Теодор Попов, регионален директор за Източна Европа и Скандинавия на американския винен гигант Gallo, се колебае дали е по-добре да бъде описан като "гастроном с космополитни наклонности", или като "космополит, завладян от гастрономически слабости". Хубавото вино за него е синоним за кариера, но пък и кариерата – на хубаво вино, а добрата храна идва като допълнение, за да даде познатата класика: професионален бонвиван екстра качество

    Share Tweet Pin it Share
  • С 25 възела към хоризонта

    текст Фани Тодорова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 12:08

    Коста Канариев, бивш мореплавател и един от малкото българи пренасяли Олимпийския огън, - днес завладява територии за българското вино. Управлява търговията на две големи български изби и има много аргументи защо не е толкова лошо да си "голям" във времето на "малките"

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Ерве Комбал

    текст Марина Караконова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 26 Юли 2010, 11:17

    Безплатен обяд не само има, но и той може да бъде много приятен, сочи опитът на един французин – изпълнителния директор ра Accor Services в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Джефри Кийтинг

    Марина Караконова
    снимки: Драгомир Ушев 21 Юни 2010, 13:25

    Един уважаващ себе си дъблинчанин, посланикът на Ирландия празнува Блумсдей, в която и точка на света да го завари 16 юни. От няколко години това става в България

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Райна Гаврилова

    Албена Шкодрова
    снимки: Драгомир Ушев 21 Май 2010, 14:12

    "Вечерята е малка пиеса. Стаята, покривката, приборите са част от декора. Главните действащи лица са хората около масата и храната."

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Даниел Вълчев

    Марина Караконова
    снимки: Драгомир Ушев 23 Април 2010, 17:37

    Човек никога не знае кога ще свърши вечерята, казва бившият министър на образованието, в момента обитател на адвокатска кантора в духа на Моби Дик.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Бабак Салари

    Нева Мичева
    19 Март 2010, 13:49

    Животът на един мъж от Шираз, поделен между черно-бялата фотография и ярките аромати на персийската кухня

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Таня Иванова

    Марина Караконова
    снимки: Яне Голев 19 Февруари 2010, 10:37

    Храната и джазът си приличат. И двете могат да бъдат трудно смилаеми, но влезеш ли в техните вселени, няма връщане назад, казва водещата на "Следобедни импровизации" по Джаз FM

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Патрисия Кутюр

    Невена Панайотова, фотография Елена Спасова
    снимки: Елена Спасова 30 Октомври 2009, 13:14

    Пораснало дете на някогашни хипита, канадската журналистка донесе в България здравословното хранене и своя дял от концепцията на софийския ресторант CRU

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Лора Рис

    текст Марина Караконова
    30 Септември 2009, 14:54

    Мачът между Стария и Новия винени светове е с постоянно удължаване на времето и биене на дузпи, казва сомелиер N1 на Великобритания

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Патрик Ледрю

    текст Невена Панайотова, фотография Красена Цветкова
    снимки: Красена Цветкова 03 Септември 2009, 14:05

    Един така дискретен французин, който с лекота изтрива границите и придава ново измерение на традициите на добрата френска кухня, като ги яправи еднакво достъпни за арабски шейхове и за провинциални домакини. Всъщност какво означава "традициите на добрата френска кухня"? Дори за това кога се сервира салатата има повече от едно мнение, обяснява той.

    Share Tweet Pin it Share
  • Николас дел Солар: "Като видя бутилка вино, и се разтрепервам. Искам да разбера всичко за нея!"

    Бакхус
    снимки: Драгомир Ушев 13 Август 2009, 16:31

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Мишел Ролан

    Марина Караконова
    снимки: Драгомир Ушев 05 Юни 2009, 13:09

    "Като бях малък си представях, че светът е едно голямо лозе...", казва най-известният френски технолог, работил върху български вина.

    Share Tweet Pin it Share
  • Вечерята на Бакарди, Енрике Комас Бакарди

    текст Веселина Маринова, фотография Драгомир Ушев
    снимки: Драгомир Ушев 07 Май 2009, 16:57

    Кубинец, който никога не е стъпвал в Куба, но сякаш винаги е живял там - фамилното име на Енрике Комас Бакарди, наследник на един от най-популярните брандове ром в света, обяснява парадоксите в живота му.

    Share Tweet Pin it Share

Реклама »