И още

WWF Bulgaria

WWF Bulgaria 11 септември 2018, 14:48
StrEAT fest Трудно би било да си представим своя хранителен режим без риба, а световното търсене продължава да нараства. За да задоволим глада си за морска храна, сега вадим от океаните повече риба, отколкото те могат устойчиво да осигурят. Безкрайната океанска шир, уви, се оказва крайна, поне що се отнася до рибните запаси. Стигнали сме до момент, в който морските екосистеми и много местни общности, особено в развиващите се страни, са изложени на риск. Свръхуловът е втората по големина заплаха за океаните след климатичните промени. Скоро може да не остане никаква риба за улов, развъждане или прехрана.
За последните 40 г. световните запаси са намалели почти наполовина, а Европейският съюз е най-големият вносител на морска храна в света. Затова ролята на европейските потребители и търговци е изключително важна за постигане на промяна в световен мащаб.

За щастие, можем да спрем свръхулова.

В глобалната икономика дневният ни избор на риба има огромно въздействие върху морските ресурси и хората по света. Не е нужно да се отказваме от рибата и морските дарове, но е важно обаче да избираме устойчивата морска храна, уловена или отгледана по начин, който запазва рибните ресурси и хората, които зависят от тях. Затова по време на Бакхус Fish Fest благодарение на WWF-Bulgaria ще може да се разберете какви малки промени може да направите, за да се противопоставите на свръхулова и с тях да помогнете на рибите да оцелеят.

Не пропускайте да видите и изложбата FISHLOVE на Credo Bonum по време на фестивала.

Всичко за Бакхус FishFest вижте тук.

Научавайте новостите за събитието във Facebook.

КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН >>>


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK