С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

На гости на Ливан

Бакхус
24 Ноември 2016, 10:22
Share Tweet Pin it Share
    Тайните на едно табулеНачалото на вечерята е с широко познатата и у нас салата табуле, наричана още ливанска салата.Вариантът на Тереза си е домашно – ливански, оригинал – магданозът, лукът, ментата, доматите са ситно нарязани, смесени с дребен булгур, лимонов сок, зехтин, сол и пипер.Всички продукти престояли малко, за да се смесят добре вкусовете и така магданозът леко поема останалите подправки, без да има вкус само на трева.Тереза обясни, че това е тяхната рецепта за салата, затова за свикналите с приготвяната в България може да е по-различна. Самата Тереза използва и събира рецепти на майка си, баба си, на приятелки и познати. Започва да готви заради "търсенето" на семейство и приятели, които редовно настоявали за ливанска кухня.Тереза е наполовина ливанка, наполовина българка, живее в България от 15 години, но се връща да гостува в Ливан с удоволствие и кани всеки, който иска приятно прекарване, да заповяда.
2/18 снимки в галерията Тайните на едно табуле

Началото на вечерята е с широко познатата и у нас салата табуле, наричана още ливанска салата.
Вариантът на Тереза си е домашно – ливански, оригинал – магданозът, лукът, ментата, доматите са ситно нарязани, смесени с дребен булгур, лимонов сок, зехтин, сол и пипер.
Всички продукти престояли малко, за да се смесят добре вкусовете и така магданозът леко поема останалите подправки, без да има вкус само на трева.

Тереза обясни, че това е тяхната рецепта за салата, затова за свикналите с приготвяната в България може да е по-различна. Самата Тереза използва и събира рецепти на майка си, баба си, на приятелки и познати. Започва да готви заради "търсенето" на семейство и приятели, които редовно настоявали за ливанска кухня.
Тереза е наполовина ливанка, наполовина българка, живее в България от 15 години, но се връща да гостува в Ливан с удоволствие и кани всеки, който иска приятно прекарване, да заповяда.

Реклама »