С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Шеф Даниел Руше Мадсън откри Дните на норвежката морска кухня с демонстрационно готвене в МЕТРО Академия

МЕТРО Кеш енд Кери България
14 Май 2015, 15:30
Share Tweet Pin it Share

Със специална демонстрация по приготвяне на норвежка сьомга на 12 май в МЕТРО Академия започнаха  Дните на норвежката морска кухня в България. На официалното откриване присъстваха професионални готвачи и хора, изкушени от готвенето, които имаха възможност да се срещнат за втори пореден път с топ готвача Даниел Руше Мадсън. В приветствието си към гостите шеф Мадсън разказа за здравословните качества на сьомгата, отглеждана в ледено – студените води на Норвегия и в типичния си непринуден стил подчерта, че не е необходимо да си шеф-готвач, за да готвиш норвежка сьомга – тя е лесна за приготвяне и благодатна за разнообразни рецепти  за идващите летни месеци. 

Като баща на две деца шеф Мадсън не пропусна да подчертае, че норвежката сьомга е изключително подходяща да бъде включена в детското меню. За да подкрепи тази идея, докато е в България, той ще заснеме кратко видео с деца, с които ще приготви свежa, леснa и здравословнa рецептa със сьомга. Развиването на аквакултурата е част от отговорното отношение на Кралство Норвегия към глобалните проблеми по изхранването  на населението на Земята. 

В приветствените си думи пред гостите Н.Пр. Гюру Катарина Х. Викьор, посланик на Кралство Норвегия, разказа за преимуществата на норвежката морска храна. "Норвегия се нарежда на второ място в света по износ на морска храна. Норвежката сьомга може да бъде открита навсякъде по света: тя се изнася в над 140 държави, с гарантирано качество. Доставката на сьомгата от океана до магазините на МЕТРО в България отнема максимум 36 часа.", коментира тя.
 
"Практиката на МЕТРО Кеш енд Кери винаги е изисквала да доставя на своите професионални клиенти от ХоРеКа сектора свежи и висококачествени продукти, с гарантиран и доказан произход. Пътят на норвежката сьомга от водите на Северно море до нейните почитатели в България има една важна спирка – магазините на МЕТРО България, които предлагат или доставят на своите професионални клиенти един изключителен като вкусови качества здравословен продукт." Коментира Вероника Пунчева, Управляващ директор, МЕТРО Кеш енд Кери. 

Дните на норвежката морска кухня се провеждат с помощта на МЕТРО Кеш енд Кери България.  Специална промоция, в периода от 13 до 17 май, дава възможност на клиентите на МЕТРО да закупят 1 кг. филе от сьомга с кожа за 17.99 лв. с ДДС.
   

Share Tweet Pin it Share

Реклама »