С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

За ресторантьори

Уважаеми професионалисти от ресторантьорския бранш,

Списание "Бакхус" е вашият най-лоялен и доказан партньор сред българските медии по пътя към по-добра среда на работа, по-лесно общуване с гостите и повишаващо се професионално ниво.

На разположение сме за въпроси, които бихте могли да имате към нас - изпращайте ги на [email protected]. За по-често срещаните питания сме подготвили кратък списък с въпроси и отговори.

Как вашият ресторант може да попадне в списание "Бакхус" с ревю?

Ако имате нов ресторант с амбиция за повече от квартален, ако представлявате ресторант с нов шеф-готвач,
ако радикално сте сменили концепцията на ресторанта си или сте направили друга промяна, която според вас значително променя преживяването за клиентите, имате голям шанс да попаднете с ревю. Дегустаторите ни нямат възможност да посещават всички ресторанти, които отговарят на горните критерии, но голяма част от тях - да. Препоръчваме ви да ни споделите своята новина - можете да го направите на [email protected].

Как вашият ресторант може да бъде взет под внимание за годишния конкурс "Ресторант на годината" на списание "Бакхус"?

Участието в конкурса не става по инициатива на ресторантите. Шортлистата от 50 ресторанта, която поддържаме и актуализираме целогодишно, е тази, от която дегустаторите ни правят своя избор. Тази шортлиста се изработва на базата на многобройни анонимни посещения на наши дегустатори през цялата година. Вашият най-добър шанс да попаднете в нея е да направите открояващ се ресторант с внимателно обслужване, грижливо приготвена и поднесена храна и авторски подход.

Как дегустаторите оценяват вашия ресторант?

Тъй като "Бакхус" е списание, насочено към широка публика, нашите награди и ревюта са награди и ревюта на критиката. На първо място изхождаме от гледната точка на нашия читател - какво ще преживее, ако посети вашия ресторант. Дипломите на вашия готвач или вложенията ви в професионално оборудване в кухнята имат значение за нас, ако личат по поднасяната в ресторанта ви храна.

Нашите дегустатори са сравнително голяма група хора, които нямат професионални интереси в ресторантьорския бранш и са доказали некомерсиалния си, траен и довел до отлично ниво на познание интерес към добрите ресторанти, храна и вино. Те посещават вашия ресторант анонимно с цел преживяването им там да бъде автентично и представително за това, което предлагате.

Даваме си сметка колко субективни могат да бъдат преживяванията и усещанията на един гост. Затова постоянно влагаме значителни усилия да сведем опита на дегустаторите до обективни критерии, систематизирани в таблица и изредени в списък. От качество на продуктите до авторски почерк, от концепцията, разнообразието и надценката на винената листа до печатните грешки в менюто, от стила на обслужване до качеството на приборите и хигиената, тази таблица съдържа дълъг списък с фактори, на които дегустаторът обръща внимание при посещението си. Всеки от тези критерии има различна тежест в крайната оценка, която взимаме под внимание при съставянето на ревюто и евентуалното класиране на ресторанта.

Кога ще е следващото награждаване в конкурса "Ресторант на годината"?

Оценяването става постоянно, а церемонията по връчване на наградите е насрочена за март 2023 г.

Реклама »