С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

За ресторантьори

Уважаеми професионалисти от ресторантьорския бранш,

Списание "Бакхус" е вашият най-лоялен и доказан партньор сред българските медии по пътя към по-добра среда за работа, по-лесно общуване с клиентите и повишаващо се професионално ниво. Много от нашите читатели са ваши постоянни или потенциални клиенти, и ние им разказваме за вас колкото можем по-обективно.
 
На разположение сме за въпроси, които бихте могли да имате към нас – изпращайте ги на [email protected]. За по-често срещаните питания, сме подготвили кратък списък с въпроси и отговори.
 
Как вашият ресторант може да попадне в списание "Бакхус" с ревю?

Ако имате нов ресторант с амбиция за повече от квартален, ако представлявате ресторант с нов шеф-готвач, ако радикално сте сменили концепцията на ресторанта си, или сте направили друга промяна, която според вас значително променя преживяването за клиентите, - имате голям шанс да попаднете с ревю в списанието. Дегустаторите ни не посещават всички ресторанти, които отговарят на горните критерии, но голяма част от тях – да. Понякога много помага, ако просто споделите с нас своята новина – можете да го направите на [email protected] Поради ограниченото пространство в списанието, включването в него с ревю е по-трудно, отколкото появата на ресторанта ви сред нашите ревюта на сайта www.bacchus.bg.

В случай, че сте забелязали нужда от актуализация на телефони, адрес, или други данни, също можете да ни пишете да нанесем корекция на [email protected]
 
Как вашият ресторант може да бъде взет под внимание за годишния конкурс "Ресторант на годината" на списание "Бакхус"?

Участието в конкурса не става по инициатива на ресторантите. Шортлистата от 50 ресторанта, която поддържаме и актуализираме целогодишно, е тази, от която дегустаторите ни правят своя избор. Тази шортлиста се изработва на базата на многобройни анонимни посещения на наши дегустатори през цялата година. Вашият най-добър шанс да попаднете в нея, е да направите открояващ се ресторант.
 
Как дегустаторите оценяват вашия ресторант?

Тъй като "Бакхус" е списание, насочено към широка публика, нашите награди и ревюта са награди и ревюта на критиката. Изходната ни точка е тази какво ще преживее един наш читател, ако посети вашия ресторант. Дипломите на вашия готвач или вложенията ви в професионално оборудване в кухнята имат значение за нас, ако личат по поднасяната в ресторанта ви храна.

Нашите дегустатори са сравнително голяма група хора, които нямат професионални интереси в ресторантския бранш и са доказали некомерсиалния си, траен, и довел до отлично ниво на познание интерес към добрите ресторанти, храна и вино. Те посещават вашия ресторант анонимно.
Даваме си сметка колко субективни могат да бъдат преживяванията и усещанията на един клиент, и затова сме се опитали да обективизираме опита на дегустатора. За тази цел работим със специална таблица, в която е изреден списък от критерии. От качество на продуктите до авторски почерк, от концепцията на винената листа, надценката и информирания подбор в нея до печатните грешки в менюто, и от стила на обслужване до качество на приборите и хигиена, тази таблица съдържа дълъг списък с фактори, на които дегустаторът обръща внимание при посещението си. Всеки от тези критерии има различна тежест в нашето крайно оценяване, и всички заедно съставят една крайна оценка, която взимаме под внимание при съставянето на ревюто и евентуалното класиране на ресторанта.
 
Кога ще е следващият конкурс Ресторант на годината?

Март 2017 г.

Реклама »