С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Tour de Languedoc в ресторант Таланти

ресторант Таланти
02 Ноември 2015, 00:01
Share Tweet Pin it Share

През втората седмица на ноември Ви каним на уникално пътешествие в света на виното. Мястото е ресторант Таланти на номер девет на малката софийска улица – Д-р Петър Берон, а обиколката ни ще обхване един от най-динамично развиващите се винарски райони на Франция - Лангедок.

Лозята на Лангедок са изключително обширни и с невероятно разнообразие от тероари, но малко хора знаят, че става дума за най-голямата винарска област в света. Лозовите масиви се простират от подножието на Пиренеите чак до делтата на река Рона и са на територията на четири департамента. От тази област идват 40% от френските вина. Около 80% от вината на Лангедок са червени и трябва да са направени от най-малко три сорта грозде. Традиционните за района сортове са - гренаш ноар (Grenache No'r), гренаш блан (Grenache Вlаnc), каринян ноар (Carignan Noir), ладоне пелю (Lladoner Pelut), сенсо (Cinsault), макабю (Масаbeu), малвази дю русийон (Malvasy du Roussillon), които се допълват от по-ароматните и наскоро засадени като сира, мурведр, русан, марсан и верментино.

Съвместно с ресторант Talents и кулинарните изкушения на талантите от HRC Кулинарна Академя, фирма Мулен ще запознае всички любители на виното и добрата храна с най-голямото разнообразие от вина на Лангедок, представени в България.

Всички гости ще имат удоволствието да участват в едно от ежегодните събития Tour de Languedoc в България и да се докоснат до най-автентичните вина на най-големия винен район на Франция с традиции в производството на вино, датиращи от VІІ в. пр.Хр.

За период на цяла седмица, всеки любител ще има възможност да се наслади на различни комбинации от специално подбрани ястия и подходящите за тях вина. Всяка вечер от понеделник (9 ноември) до събота (14 ноември) ще предложим различни и интригуващи сетивата предложения.

Кулминацията на събитието ще бъде на 14 ноември 2015, когато гостите на ресторант Таланти ще имат възможността да опитат цялата палитра от над 15 вина от Лангедок, Франция.

Какво точно ще опитате при нас?

Ще представим общо над 15 вина (бяло, розе и червено) в различни категории, като във всяка от петте винени вечери гостите ще дегустират по 3 или 4 различни вина, а по време на кулминацията на 14 ноември - всички представени вина, участвали във винените вечери – над 15 вида.

Ще обърнем специално внимание на типичните за Лангедок винени сортове – каринян, гренаш, сира, мурведр, сенсо, гренаш блан, вионие, совиньон гри и др.

Ще запознаем всички любители с производителите на всяко едно от дегустираните вина – Domaine de L’Arjolle; Domaine Gayda; Chateau Saint-Esteve; Chateau Massamier La Mignarde; Chateau La Croix Martelle; Domaine de Saint Exupery; Sieur D’Arques.

В делничните вечери, гостите ще се насладят на специално дегустационно меню, което да подчертае ароматите и вкусовете на вина, които ще бъдат дегустирани. Всяка вечер ще предлагаме различна палитра от вина, придружени от различно меню. За всички вас, които решите да си доставите това удоволствие повече от веднъж сме подготвили специален подарък – изискана бутилка вино от колекцията, която ще бъде дегустирана през седмицата.

В дегустационната сесия на 14 ноември ще имате възможност да вкусите от виното на всяко едно шато, което е било представено през седмицата. Компания на виното ще правят подбрани хапки.

В периода на нашата винена обиколка из Лангедок ще имате възможност да закупите виното, което ви допада най-много на място в ресторант Таланти.

Ваш гид в тази обиколка ще бъде Кристиян Йончев – управител на фирма Мулен.

Куверти:

  • от понеделник до петък (9-13 ноември)
     
Вечеря - тристепенно дегустационно меню + амюз буш и селекция от 3 вина – 48 лв

  • събота (14 ноември 2015)
     
Дегустация на всички 15 вина и селекция хапки – 55 лв

Всички вина на специални цени ще можете да закупите на място в ресторант Talents и на www.moulin.bg

За резервации: тел. 02/421 90 68 или [email protected]

Share Tweet Pin it Share

Реклама »