С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Меню с балончета

Тихомир Априлов
27 Април 2016, 02:09
Share Tweet Pin it Share

Изкуството при приготвянето на храната се крие в баланса между съставки, качествени продукти, красиво оформление и изненадата на финала. Тайната на идеалното меню е в подхода към всеки детайл, а комбинацията от неочаквани вкусове и прецизно изпълнение превръща и най-простата рецепта в кулинарен шедьовър.

За да се храните с любов, добавете към менюто газирана минерална вода. Създадена с помощта на шеф-готвач Виктор Ангелов, Devin Air е перфектното допълнение към всяка трапеза, защото обогатява вкусовите усещанията по време на хранене.

Следващите три рецепти са направени специално за съчетаването на добрата храна с балончетата на газираната минерална вода.

Хумус салата (за 4 порции)
За хумуса
250 г сварен нахут
1 с. л. тахан
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. куркума
сол, лимонов сок, ким (на вкус)
70 мл зеленчуков бульон или вода

За салатата
млад спанак
лоло росо (червена маруля)
айсберг салата
1 авокадо
150 г чери домати
печен сусам

За дресинга
1 с. л. мека горчица
1 с. л. дижонска горчица
100 мл зехтин, студено пресован
1/2 ч. л. мед
30 мл зеленчуков бульон
сол, лимонов сок

За балсамико лук
1 шепа обелен арпаджик
200 г захар
100 мл балсамов оцет

Начин на приготвяне
За хумуса – смесете всички съставки и пюрирайте с пасатор. За салатата – измийте и подсушете спанака и лоло росото. Айсберга нарежете средно едро, авокадото обелете и нарежете на полумесеци, а доматите разполовете. За дресинга – смесете всички продукти и разбъркайте. За арпаджика – смесете всички съставки и варете на тих огън 15 минути.

Аранжиране
Поставете хумуса в чиния във формата на запетая и добавете няколко нахутчета, поръсете със сумак или червен пипер. В отделен съд разбъркайте внимателно салатките с дресинга, доматчетата, авокадото и поставете върху половинка печен патладжан. Поръсете салатата с печен сусам и капки от балсамовия лук.




Хрупкаво свинско филе с манго сос и зеленчуков басмати ориз (за 4 порции)

Продукти за свинското филе
600 г свинско филе
100 мл светъл соев сос
50 мл сос стриди
80 мл сладък чили сос
100 г царевично нишесте
100 г кокосови стърготини (обезмаслени)
150 мл манго сос и 50 мл вода
50 г ситно нарязан пресен лук
700 мл олио за пържене (най-добре кокосово)

Нарежете филето напречно на шайби с дебелина около 0,5 см. Залейте го с трите вида сос и разбъркайте. Мариновайте 1 час.

За ориза
200 г ориз басмати
1 червена чушка, нарязана на кубчета
1/2 зелена тиквичка на кубчета
1 твърдо сварен морков на кубчета
30 г целина на кубчета
2-3 клонки кориандър или магданоз
50 г масло
щипка куркума, сол на вкус

Начин на приготвяне
Измийте ориза, изсипете го в тенджера и го залейте с 400 мл студена вода. Прибавете сол и куркума. След като водата с ориза заври, намалете котлона, сложете капак и оставете 20 минути. В тиган разтопете маслото, сотирайте зеленчуците и прибавете ориза. Поръсете с пресен кориандър или магданоз.
Междувременно загрейте мазнината за пържене на свинското в касерола на около 180-190 градуса. Отцедете месото от излишната марината и панирайте в сместа от кокос и нишесте. Изтръскайте между пръстите и изпържете до златисто - 4-5 минути. В тиган загрейте манго соса и водата, докато се смесят, и сотирайте вътре отцеденото хрупкаво месо. Аранжирайте в чиния, като оформите ориза и поднесете свинското с манго сос отгоре.



Чийзкейк с бял шоколад и ягоди
Продукти за бисквитата
200 г пълнозърнести бисквити
100 г меко масло

За крема
500 г крема сирене
50 г заквасена сметана
200 г избита сметана
100 г пудра захар
300 г бял шоколад

За ганаш крема
150 г натурален шоколад
150 г течна сметана

За гарниране
500 г ягоди
прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и ги смесете с мекото масло. Разпределете във форма за печене, предварително застлана с хартия за печене. Печете 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
За ганаша – разтопете на водна баня натуралния шоколад и сметаната, след което разбийте с миксер за пухкавост и разлейте върху изстиналата бисквитена основа.
На водна баня разтопете белия шоколад. В отделен съд смесете крема сиренето, заквасената сметана и пудрата захар. Разбийте с миксер, докато се сгъсти. Засилете оборотите на миксера и към белия шоколад прибавяйте на малки порции сместа с крема сирене. Накрая прибавете и сметаната. Така приготвената смес налейте върху бисквитата и оставете за два часа в хладилника, за да стегне.
Измийте и нарежете ягодите на филийки и ги наредете върху чийзкейка. Поръсете с черния пипер.


Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Виктор Ангелов, Девин

Реклама »