С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Fors Vinalia 2016 - Новото лице на българското вино

Fors Vinalia
15 Юни 2016, 15:45
Share Tweet Pin it Share

На 23.06.2016 във вино бар Music Wine Art House – MWAH за втора поредна година ще се проведе Fors Vinalia – изискан коктейл с дегустация с представяне на най-новите продукти от линията "Legio I" на Винпром Свищов.

Тазгодишното издание на събитието ще се проведе с любезното съдействие на "Студия Трансмедия" – организатор и Винпром Свищов – генерален спонсор.

Новото лице на българското вино

Против наложените стереотипи за българското вино, Винпром Свищов за пореден път показа завиден талант в направата на качествено вино, достойно да се нареди на челни позиции измежду най-добрите вина в света. Доказателство за това са множеството отличия на бранда, като последните и най-престижни от тях са: награда Commended Winner 2015 на международно състезание в Лондон, Англия за Шардоне Gorchivka 2014, златни медали за Розе AUREOS и Розе GORCHIVKA на международният конкурс за розета Mondial du Rosé 2015 в Кан, Франция, награда Commended award на най-големият винен конкурс с международно значение Decanter World Wine Awards 2016 за Каберне Совиньон GORCHIVKA 2014 и Шардоне Aureos 2015.

Програма

По време на изисканият коктейл, гостите на Fors Vinalia ще имат възможността да дегустират най-новите продукти, реколта 2015 от Винпром Свищов.

LEGIO I CHARDONNAY 2015 - екзотично шардоне със сламено жълт цвят, комплексен аромат на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия.

LEGIO I SAUVIGNON BLANC 2015 - свеж совиньон блан със светъл зеленикав цвят, наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина.

LEGIO I Rosé 2015 - елегантно розе с бледорозов цвят, комплексен аромат на зрели горски плодове с флорални акценти. Вкусът е свеж, стегнат и плътен със запомнящ се финал.

BRANDY LEGIO I - произведено по класическа технология от винен дестилат, отлежавал най-малко 10 години във френски и американски дъбови бъчви тип "барик". Притежава тъмен кехлибарен цвят с нюанси на старо злато. Комплексен аромат на ванилия, благороден дъб, бадем и карамелизиран плод. Вкусът се отличава със забележителна мекота, плътност и елегантен финал.
Бренди, отличено със златен медал и диплома за "Спиртна напитка на годината 2015".

Програмата на "Fors Vinalia" 2016 ще включва представяне на продуктите от линията "Legio I" 2015 от енолозите на Винпром Свищов – Тихомир Петров и Гено Танев, невероятните музикални изпълнения на талантливата Бояна Желязкова в акомпанимент с Ясен Обретенов и водещ – прочутият журналист Кин Стоянов.

Сценарий и режисура на известният български режисьор, сценарист и актьор – Андрей Слабаков.

Медийни партньори на събитието – сп.Бакхус, Гласове, INEWS, Jenite.bg, Novini.bg и Woman.bg

Коктейлът "Fors Vinalia" за пореден път ще събере на едно място едни от най-видните хора на българският елит и да ни докосне до изтънчеността, историята и съвършенството ... в чаша вино.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, Винпром Свищов, отличия

Реклама »