С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Катаржина Естейт е в топ десет в световна класация с виното Encore Syrah

Катаржина Естейт
25 Май 2018, 00:00
Share Tweet Pin it Share

Огромен успех за България отбеляза Encore Syrah на Катаржина Естейт на най-реномирания конкурс за сира в света - Syrah du Monde. Това признание виното получава за втора поредна година. Така България се нарежда сред най-добрите производители на вино в света, като доказва себе си като винена дестинация, която има претенциите да бъде важен фактор в световното производство на качествени вина.

Освен, че е класирано в топ десет на най-добрите сири в света, Encore Syrah 2012 получи и златен медал на изложението Syrah de Monde 2018. Тази година топ 10 се състои от 13 вина поради изключително близките резултати. Освен Encore Syrah 2012, сред най-добрите сири в света се класираха тези от Италия, Испания, Мексико, Австралия, Южна Африка, Франция, Гърция, Швейцария и Турция.

[[img:3183719]]

Syrah du Monde e признат за най-големия и престижен конкурс за оценка на вина от сорта сира в цял свят. Експертите от журито са емблема за професионализъм и най-точна преценка на качеството на вината сира. Тази година участваха 347 вина от сорта сира, от 24 страни. Журито оценява вината по специални Международни стандарти и стриктно спазват Процедура за качество ( Quality Assurance procedures). Дегустацията и оценката на вината продължава два дни.

Долината на Рона се смята за мястото, къде за първи път се е появил сорта сира, като впоследствие този сорт се разпространява и в други региони във Франция, както и в света. Сорта сира притежава разнообразни характеристики, в зависимост от вида на тероара , в който се отглежда. Конкурсът Syrah du Monde дава прекрасна възможност вината от сорта сира да покажат най-добрите си качества във всичките си форми: червено, розе, пенливо, сухо или сладко. Конкурсът съществува от 12 години и в неговата провеждане участва екип от топ винени специалисти, които имат повече от 15 годишен опит в организиране на международни винени конкурси. Всяка година конкурсът отличава най-добрите вина от целия свят, като мотото е: "Разнообразие, качество и високи стандарти"

За повече информация:
Весела Атар
Мениджър Комуникации на Катаржина Естейт
Моб.тел.: 0888 563656, shishmanova@katarzyna.bg

Share Tweet Pin it Share

Реклама »