С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

Относно дегустациите

Юлия Костадинова
18 Март 2008, 15:01
Share Tweet Pin it Share

Селекцията от вина в рубриката остава по преценка на "Бакхус", дегустацията е напълно анонимна, като в нея участват енолози, консултанти на списанието.

Всички вина получават обобщена оценка по 100-точкова система, описана отстрани. Най-ниско оценените вина и тези, при които има значителна разлика в оценките, получени по време на дегустация, се опитват повторно или не се публикуват.

Вината, на които сме се спряли, се разглеждат по два критерия:

- качество (отразено в точките, които виното получава) заедно с така наречения Х фактор, чийто най-точен превод е може би думата емоция. Той отразява индивидуалния характер на виното, неговата комплексност, възможността да ви развълнува и да го запомните.

- стойността или цената на дребно, която, съотнесена към точките на виното, определя съотношението цена - качество и го поставя в категорията изгодна покупка.

Надяваме се, че така ще ви улесним в избора, тъй като невинаги високата оценка прави едно вино изключително. Съветваме ви отново да четете внимателно дегустационните бележки.

В легендата ще откриете знаците, с които определяме дали едно вино трябва да се пие веднага, или е възможно да отлежава и колко години. Накрая е отбелязана цената на дребно. За улеснение пак ще публикуваме кратък речник на дегустационните термини.

На следващите страници ще намерите и таблица с контакти и адреси на вносителите на вино в България.

Припомняме ви още, че всяко едно от появилите се в рубриката "Дегустации" вина от страната е реален претендент за участие в нашия конкурс "Българско вино на годината". На базата именно на тези месечни публикации, в края на есента ние ще излъчим финалистите, които ще се състезават в три кръга за голямата награда. Останалите условия за участие в конкурса са публикувани на страниците на списанието.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  винарска изба, дегустации
3 Коментара
  • Anonymous
    cialis
    12, 01, 21 Юли 2009, 12:01

    iNEvqF ldxanquj frxuyryj jbsftmdf

    !

Реклама »