С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Блог

Пламен Баев, най-добър майстор на пица

Одет Гълъбова
16 Май 2013, 21:51
Share Tweet Pin it Share

-       Пламене, какво приготви по време на кулинарните състезания?

-       Направих пица "Маргарита" - използвах само доматен сос, моцарела и босилек.

-       Това е много класическа, популярна рецепта, с какво твоята грабна журито?

-       Домашно приготвено тесто и сос. Използвах биволска моцарела от Италия.

-       С какво се занимаваш, къде си завършил?

-       Аз съм от Шумен, там завърших Природо-математическата гимназия. В момента се занимавам с пица.

-       От кого си се учил?

-       От колеги, гледал съм ги какво правят. Не съм се обучавал специално, но сега смятам да изкарам курс. Правил съм пици в Швейцария.

-       По какво се различават пиците в България от тези в Италия?

-       Тук не правим класически пици, а доста побългарени. Използваме най-различни съставки, самата консистенция на пицата не е същата. Оригиналната пица е с хубава моцарела. Тук редовно се използва кашкавал. Пиците в Италия не са толкова претрупани с продукти, както тук. Тук прекаляваме, а истинската пица изглежда много по-семпла. Вкусовите качества също са различни.

-       Кое е най-важното да се получи добра пица?

-       Тестото – брашното и начинът на замесване.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »