С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Директно от Фермата

Бакхус
04 Февруари 2014, 17:29, 5064 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Филип Харманджиев и списание "Бакхус" ви представят застрашените от изчезване истински вкусове: хляб с квас, свинско и говеждо от животни, отгледани по пасищата на Южна България, пълномаслено кисело мляко от Българско родопско говедо – в меню, изградено върху продукти от неговия Чифлик Ливади.  

МЕНЮ

Хляб от спелта с див квас

Спелтата е чисто отгледана на вулканични почви в село Дрангово

Супа
Куркудена чорба

От кисело зеле, плешка от пасищно прасе, зелев сок, ориз*
/сервира се с отлежала гроздова ракия Дамяна/

Предястие
Телешки тартар с Chivas

С месо от пасищно теле
/сервира се с Уникато Мелник § Руен 2010 /

Основно
Свински бузи* на бавен огън с пюре от целина*,

Със сос от винени утайки и Вержу (сок от зелено грозде)

/сервира се с Редарк Каберне совиньон § Рубин § Руен 2008/    

Десерт
Пълномаслено кисело мляко със сладко от зелени смокини*

Млякото е от Българско родопско говедо
/сервира се с уиски "Chivas Regal" 12/

*не е продукт от Чифлик Ливади

Цена: 60 лв.

Цената включва консумация по 125 мл от вид вино, 50 мл. дижестив "Chivas Regal" 12 г. / аперитив отлежала гроздова ракия Дамяна, по 500 мл. дегустационни води Acqua Panna&S. Pellegrino.
Кой готви?

Филип Харманджиев е човекът, който през последните години успешно преобръща представата на българите за селото, и тази на европейците – за българското вино. Съосновател на в. "Капитал" и на списание "Бакхус", той преди няколко години реши да остави окончателно медиите, за да съсредоточи перфекционизма си върху избата си "Дамяница" и върху Чифлик Ливади.

В тази ферма той отглежда по устойчив начин бройлери, прасета, крави – в условия и при диета, почти идентични с естествените.

Генномодифицираните фуражи, антибиотиците, хормоните, канибалните храни са забранени в Чифлик Ливади, където животните пасат трева, дишат чист въздух и се пекат на слънце. Последовател на прогресивния американски фермер Джоел Салатин, Филип Харманджиев следва и доразвива неговите идеи за устойчиво стопанство със затворен цикъл.

Затова продуктите, които Чифлик Ливади произвежда, имат вкусовете и качеството на прединдустриалните продукти – онези, които през последните 35 години българската хранителна индустрия изгуби.

Що се отнася до готварските практики на Филип Харманджиев – те са като всичко друго при него: с визия, вкус и характер.
 
За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
gabrielas@economedia.bg

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal, изба Дамяница, дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.