С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Арменско гости

сп.Бакхус
16 Февруари 2015, 17:10, 6309 прочитания
Share Tweet Pin it Share

 

Меню

Предястие

1. Схторац /патладжанени рулца с плънка от цедено кисело мляко и чесън/

2. Хумус. Сервира се с традиционен арменски хляб лаваш.

3. Кешкек /традиционно предястие с жито и пилешко месо/

Сервира сe с 50 гр. водка Medvedevka, PREMIUM

Салата

Салата с нахут, маслини и чушки

Сервира сe бяло сухо вино Armenia wine ANNIVERSARY, 150 мл.

Основно


Силкме /телешко месо, печено с пържени патладжани, пържени печени червени чушки и доматен сос/.

Поднесено е с традиционен арменски хляб лаваш.

Сервира се с вино Armenia wine ANNIVERSARY, Red Dry , 150 мл.

Десерт


Ануш абур /ашуре - десерт с жито, ядки и сушени плодове/

Поднесен с 12 г. уиски Chivas Regal

Цена 40 лв.
 
Кой готви?

Твърди се, че любовта към кулинарията е закодирана в арменците от деца и Ани Шакарян-Маринова го потвърждава: "Когато бях малка, приготвях десерти, казва тя. А, когато заживяхме със съпруга ми и ни се роди първата дъщеря, се потопих по-сериозно в дебрите на вкусната, домашна храна".

На първо място Ани е майка на две дъщери, в работно време е Маркетинг и PR-мениджър на Rolex България, а в останалото време (по няколко пъти в седмицата от пет години насам) - готви, снима и публикува рецепти на www.vkusnoteka.bg.

За нея готварството е нещо като "терапия за ума". Понеже е от семейство на запалени кулинари, които на събирания си говорят основно за храна, или си готвят, или обменят рецепти, тя също обича да готви, да експериментира с комбинирането на различни съставки и да анализира крайния резултат. Усмихва се, че сама си е "най-големият критик", а съпругът й - "квалифициран дегустатор".

Периодът на майчинството е решаващ за Ани - около раждането на първата й дъщеря се разкрива страстта й към кулинарията, а след втората - тя решава да напусне банковата сфера, за да се включи в семейния бизнес с часовници и едновременно с това да развива сайта си, който възприема като "третото ми дете, моята виртуална библиотека от вкусове и моя гордост".

Обича да общува с читатели и да получава обратна връзка от тях какво са сготвили и дали им е харесало. Обича и Средиземноморска кухня, но най-голям афинитет има към Арменската, разбира се: "За мен те я комфортна и много вкусна храна, която създава домашен уют, казва Ани. Затова избрах да ви я представя днес в четиристепенно меню"…
 
Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
Партньори на събитието са Chivas Regal 12 г.; водка Medvedevka,Premium и вината на
Armenia wine ANNIVERSARY, предоставени от Варт ЕООД; дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino.

Местата за вечерята са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на [email protected], не по-късно от 24.02.2015 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
[email protected]