С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Магии по Коледа

сп.Бакхус
23 Ноември 2015, 14:00, 12019 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Акцентът на Коледния ни workshop ще бъде Fruitcake - кейк със сушени плодове.

Най-ранната рецепта е от Древен Рим, като тя се е допълвала и променяла през средните векове и така до наши дни.

Кейкът със сушени плодове в различните части на света има свой неповторим вкус, благодарение на разнообразието от съставки, които могат да се използват.

Магията ще продължи с още три вида сладки, които ще направите и декорирате:

- джинджифилови стъклени сладки;

- канелени охлювчета;

- шоколадови претцели;

- ще оценим вашата креативност и сръчност в декорирането на десертите, които сaми ще направите, а за награда ще се почерпим с един от най-високо качествените коняци Реми Мартен, чиято философия е свързана с идеалите и традициите, страстта и търпението, за сътворяване на Магия.

- ще отнесете вкъщи своите десерти, заедно с подаръците от нашите партньори от Йоткер и Ядки Детелина.

Ако искате да станете част от тази ароматна коледна магия, да обогатите вашите знания с нови рецепти, които са подготвили за вас Бояна и Борис от кулинарно училище за непрофесионалисти "Амюз Буш", ако искате да се позабавляваме , макар и само за три часа, можете да се запишете в нашия workshop - "Магии по Коледа".

Кога?

На 13 декември 2015 г.

Час?

От 11ч- до 14ч

Къде?

В кулинарно училище за непрофесионалисти "Амюз Буш"

ул. "Кораб планина" 8, 1407 София, Бизнес сграда Амрита, приземен етаж.

Такса?

50лв.

/заплаща се предварително по банка/

* Максимален брой участници в този workshop са 14.
 
 
Кой ще води курса?

В буквален превод от френски Amuse Bouche (Амюз буш) означава "удоволствие за устата". Школата е създадена преди четири години и се намира в Лозенец. Боби&Боби водят курсове за непрофесионалисти, организират кулинарни тиимбилдинги и обменят опит в кухнята с чужденци. Били са част от "12-ет вечери на любителите готвачи" на Бакхус, по време на която се представиха с темата "Средиземноморско пътешествие". Двамата са познати като "фудитата". Терминът е зъдаден в Щатите, за да опише "хора, които силно се интересуват от храната и всички нейни аспекти – от отглеждането й до приготвянето".

Борис е учил приложна макроикономика и финанси в Америка. Именно там започва и да готви.

Бояна е бакалавър по органична химия и магистър по медицинска химия в СУ и самата тя е доказателство за твърдението, че химията наистина помага много в кухнята.

Казват, че за тях храната е в основата на всичко, тъй като тя е отговорна в най-голяма степен за здравето ни. Привърженици са на теорията за локалните продукти и сезонното хранене и смятат, че най-добрата диета е да се хапва от всичко, но в умерени количества.
 

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на кулинарно училище Amuse Bouche.
Партньори на събитието са коняк Реми Мартен, предоставен от Селектед брандс ООД дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, (предоставени от Авенди ООД), Ядки Детелина ЕООД и Доктор Йоткер България ЕООД.

Местата за коледния ни workshop са ограничени, така че всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да заплати куверта предварително на банковата сметка, посочена по-долу и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на gabrielas@economedia.bg, не по-късно от 08.12.2015 г.

След тази дата, моля, да се свързвате с нас, за да проверите има ли свободни места!

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус

Такса: 50 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

gabrielas@economedia.bg