С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Вкусовете на Испания

сп. Бакхус
10 Октомври 2016, 17:23, 5191 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Кой готви?

Димитър Шопов е кулинарен ентусиаст с голяма и вкусна практика в готвенето, събирането и експериментирането с различни рецепти и вкусове. Има опит в преподаването, маркетинга, рекламата и кулинарията и ще ви разкаже страхотни истории за храна, места и хора.
Експерт е по Средиземноморска кухня, а богатата испанска и в частност каталунска кулинарна традиция е негова първа природа. Живял е в прекрасната Барселона, където освен C-level конференции прави и 6-месечен стаж в един от класните барселонски ресторанти за средиземноморска кухня при шеф Jaume Turró.
През 2015 г. основава Food Connection – космополитното кулинарно училище за любители, което събира хората, обичащи добрата храна и добрия живот.

Иберийското ни кулинарно приключение ще ви отведе до интересни и интригуващи ястия от пъстрото многообразие от регионални кухни, които короноват с колорит от вкусове испанската кулинарна традиция - ястия, тръгнали от скромни рибари и пастири и ястия на богатите семейства.
Ще направим пътешествие по цялата испанска география и ще ви разкажем интересните истории за културата, храната, продуктите и напитките, които ги придружават.
За всичко това и още интересни истории около храната, която ще ви поднесем, ще научите от самия Митко по време на вечерята!
Меню

Trio Tapas
1. "Migas de secretos" – базира се на Migas de pan - традиционно ястие от Castilla.
2. La gran dama de las tapas – ще ви пренесем във фантастичните барове за pintxos на Сан Себастиан (Страната на баските).
3. Manchego & Romesco – зряло овче сирене Манчего в компанията на невероятния сос Ромеско.
Сервира се Pasion Blue Chardonnay

Супа
    Ajoblanco malagueño – андалусийска студена крем супа от бадеми и чесън.
    Казват му "бялото гаспачо" на Малага.
    Сервира се с Anna de Codorniu Chardonnay & Muscat, Codorniu

    Основно
      Mar-i- Muntanya – традиционната за богатата каталунска кухня концепция "Море и планина" (Mar-i- Muntanya) умело съчетава вкусовете на морето и вкусовете от планината. Нашата вариация ще бъде вдъхновена от най-декадентската вариация на Mar-i- Muntanya, която Барселона може да предложи. Ще ви отнесем директно в кухнята на шеф Carles Abellán с ястие, комбиниращо свинско, телешко, горски гъби и морски дарове.
      Сервира се с Vinea Crianza, Finca Museum, Rioja

      Десерт
        "Matrimonio" de chocolate al aceite de oliva y crema de romero – в десертните чинии ще съберем в "свещен съюз" фантастичен шоколадов мус и крем от розмарин.
        Поднася се с Hennessy Fine de Cognac

        Цена на куверт: 50 лв.

        Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.
        Партньори на събитието са:
        Вино Pasion Blue Chardonnay , предоставено от Асал Трейдинг ЕООД
        Вината Anna de Codorniu Chardonnay & Muscat, Codorni; Vinea Crianza, Finca Museum, Cigales , предоставени от Бибендум ООД.
        Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД;
        Hennessy Fine de Coqnac
        , предоставен от Авенди ООД

        Всеки, който иска да потвърди своето присъствие, може да се обади и да провери дали има свободни места и след това да заплати куверта по банковата сметка, посочена по-долу, както и да изпрати името си и това на хората, с които ще присъства на gabriela.syarova@economedia.bg, не по-късно от 20.10.2016 г. След тази дата, моля, да се свързвате с нас на тел. 0876555850, за да проверите има ли свободни места.

        Място на вечерята: кв. Левски Г, ул. Станислав Доспевски 101, ет.2, демонстрационен ресторант ShowHow, фирма Томеко.

        Икономедиа АД
        БАКБ АД СОФИЯ
        BIC: BGUSBGSF
        В лева: BG25BGUS91601002400000
        Основание за плащане: Вечеря Бакхус

        Цена на куверт: 50 лв.