С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Workshop: Майсторски квас

Бакхус
20 Декември 2016, 16:08, 6617 прочитания
Share Tweet Pin it Share

  • снимка: Бакхус

Инструктори
Станислава Кунева и Стефка Паунова

Станислава и Стефка са екипът, който стои зад новата пекарна "Хляб и Soul". И двете имат богат професионален опит в различни корпоративни сфери, но душата на хляба ги обединява и му се посвещават изцяло.

Станислава е била PR директор на Нова телевизия, но след като излиза по майчинство и започва да готви здравословни неща за малката си дъщеря, осъзнава колко важен е хлябът и иска да го сподели с останалите. Затова, вместо да се върне в корпоративните среди, се записва на курс по хлебарство в Швеция, във ферма за биодинамично земеделие. После прави специализация в малка семейна пекарна в Стокхолм. Продължава и с няколко майсторски класове в Испания с едни от най-добрите имена в хлебарството - майстор Ецио Маринато, шампион на Европа по хлебарство и майсторите Йоан Феран и Хосе Паскуал, които подготвят испанския национален отбор по хлебарство.

Стефка се присъединява към проекта на Станислава и заменя позицията си на заместник главен редактор в списание Grazia с работа в пекарната им "Хляб и Soul". Тя също изкарва курс за правене на хляб при Пресиян от "Братя хлебари", после завършва и професионалния курс в Швеция.

В пекарната приготвят няколко вида хляб от различно брашно, десерти, веган меню и други печива. Още за тях може да прочетете тук.
За курса
Как да правим хляб с квас

Казват, че хлябът е душата и ръцете на човек. Най-древното кулинарно умение, без което не можем и днес.
Ето защо след дългите празнични трапези искаме да се върнем към най-базовите и важни традиционни умения - омесването на хубав хляб с квас.
Станислава и Стефка ще направят професионален курс специално за "Бакхус" и в рамките на един ден ще покажат най-важните техники и знания, с които може да си правим хляб и квас вкъщи.

По време на курса ще дегустираме българско вино, продукти на "Хляб и Soul", "Хармоника" и "Маджаров".
Ще си тръгнете с вкусни и полезни подаръци от нас и нашите партньори.

Какво ще научите
• Рецепти и техники за приготвяне на 3 различни вида хляб с квас с дълга ферментация:
- селски хляб
- пълнозърнест хляб със семена
- хляб от древен сорт пшеница - лимец

Как да отгледаме и поддържаме квас-майка в домашни условия.
Какво е дълга ферментация и как да я правим у дома.
Различни техники на месене.
Повече за различните видове брашна и как да ги комбинираме, за да ни се получи хлябът.

*На 23 януари всеки участник ще може да си вземе изпечения хляб, който е приготвил по време на курса от пекарната.

Кога
На 22 януари 2017

Час
От 11:00 ч. до 16:00 ч

Къде
В пекарна "Хляб и Soul"
София, ул. "Порто Лагос" 1

Цена на курса
100 лв.
/заплаща се предварително по банков път/

* Максимален брой участници в този курс са 12.

Събитието се осъществява с любезното съдействие и подкрепа на пекарна "Хляб и Soul", както и на партньорите на този курс: дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino (предоставени от Авенди ООД), Harmonica Organic Foods и Димитър Маджаров.

Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 16.01.2017,
след което да заплатите таксата по банковата сметка.


Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус

Такса: 100 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464
0876555850

gabriela.syarova@economedia.bg