С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Workshop: Италианска кухня

Бакхус
07 Април 2017, 17:15, 9915 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Инструктор
Емануел Фиоре, ресторант Cinecittà
Osteria Italiana

Емануел Фиоре е роден в Милано, Ломбардия през 1990 г. и още от 16 годишен започва да работи като сезонен готвач в различни ресторанти из Италия. Талантът и натрупаните умения му отварят вратите на Ristorante Albereta при световно известния шеф Гуалтиеро Маркези (chef Gualtiero Marchesi). Една година по-късно той вече заема длъжността chef de partie в ресторанта с две звезди Мишлен - Ristorante Cracco, където остава на работа две години.

Емануел се премества в България заради възможността да работи като шеф в ресторант Casa di pasta в Пирин Голф и Кънтри Клуб, Банско.
Днес той работи като втори шеф в ресторант Cinecittà Osteria Italiana.
Какво ще научите

На 23 април ресторант La bottega на ул. Огоста 5 ще отвори своята кухня специално за "Бакхус", където Емануел Фиоре ще научи своите курсисти на тънкостите на италианска кулинария и какво е да приготвяш храна в кухнята на истински ресторант.

Емануел ще покаже четири класически италиански рецепти с модерен привкус, част от менюто на ресторанта Cinecittà Osteria Italiana - номиниран за "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & San Pellegrino". Ето и уменията, които ще добиете след курса:

✶ Приготвяне на брускети с пъдпъдъчи яйца и обработка на аспержи

Как се прави тесто за паста

✶ Как се приготвят равиоли с какао

✶ Как да сготвите основно с телешко - "Spezzatino al Chianti"

✶ Тънкостите на десертa панна кота

✶ Как правилно да подредите и сервирате всяко ястие

Час:
От 9:30 до 13:00 часа

Дата:
23 април 2017 г.

Място:
Курсът се провежда в ресторант La bottega на ул. "Огоста" 5

Цена*:
100 лв
цената са включени и обяд, и дегустация на вино в края на курса.

Благодарим на партньорите на събитието за съдействието и подкрепата:
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino (предоставени от Авенди ООД)
- Специална селекция вина от Edoardo Miroglio
- La bottega - група от пет италиански ресторанта, които са едновременно и магазини за вина и гурме продукти от Италия
- Пасищни продукти от Чифлик Ливади
- Ресторант Cinecittà Osteria Italiana

Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 18.04.2017, за да запазим вашето място, след което да заплатите таксата по банков път:

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Курс Бакхус


Такса: 100 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

ekaterina.vateva@economedia.bg

Рим на метър (ново място)

title

Punto Rosso е новата софийска обедна гореща точка. Тук се вади pala romana, пица на метър, или просто римска пица.
Преди години Борис Симеонов, собственикът и майстор пицар на Punto Rosso, се среща с гуруто на римската пица - Габриеле Бончи, на изложение в Римини. Следват поредица курсове, които го посвещават в школата му, така че днес да може да опитаме неговата версия на един от най-високите класове пици - тези с тесто от типа "scrocchiarella". Струва си.

Заведението е от типа tavola calda или топла витрина. Консумацията е на бързо, и на крак, но може и да седнете. Има четири вида салати, четири лазани, две пресни пасти. И все пак кралицата в Punto Rosso е пицата.
Ето какъв е режимът тук: мястото отваря в 8.30. Вадят се пицети, банички, ротоло, пица-щрудел. Малко по-късно се явяват пълнените фокачи - с прошуто кото, риба тон или вегетариански. Пикът е между 12 и 14 ч., когато започват да се вадят четирите вида пици и когато е обедната почивка на околните учреждения. Следобед постепенно темпото спада, а в 19 ч. се затваря.
Ако се интересувате, тук може да научите всичко за тестото: кога е в апогея си, за газовата му фаза, за високата хидратация, за пълното разграждане на съставките - решаващото условие, което предотвратява усещането за тежест, за баланса между аромат, структура и зрялост, за газовите джобчета, за силните брашна или дори само любопитни факти като този, че хрупкавото стимулира мозъка повече, отколкото мекото.

Punto Rosso e масово, достъпно, с повече от привлекателни цени, и това точно му е целта и концепцията - вкусът да докосне максимален брой хора. А тъжната софийска street food сцена се сдоби с едно ценно попълнениие.

ул. Веслец 6
8.30 - 19 ч.
събота и неделя - почивни