С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Бакхус Вечери: Индонезийска кухня

Бакхус
12 Октомври 2017, 00:00, 9949 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Гост-готвач: Рианти Нур Айн

Лъчезарната Рианти Нур Айни или Яти, както я наричат приятелите й, идва в България през далечната 1993 година. Oт тогава тя си поставя за цел да покаже разнообразието на колоритната индонезийска кухня у нас. През 1996 г. отваря и първия индонезийски ресторант в България, а днес освен че е главен готвач в посолството на Индонезия в София, тя е и инструктор в кулинарното училище Food Connection.

Яти има вроден талант да готви и се научава напълно сама благодарение на кулинарни книги, безброй опитани рецепти и много експериментиране.
Индонезийските ястия се приготвят с много подправки и са разнообразни като самата страна. Кухнята на островната държава е известна и със специалния си микс от подправки, известен с името Bumbu.

На 25 октомври заедно с Яти ще се потопим в магията на Индонезийската кухня с нейното екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко.
Меню:

Салата:

Чап-чай - задушени зеленчуци с пилешко месо и скариди
*Поднесено с чаша Cono Sur Reserva Especial Sauvignon Blanc 2016

Предястие:

Панирани пролетни рулца със зеленчуци и пилешко месо
*Поднесено с чашаCono Sur Reserva Especial Chardonnay 2016

Основно:

Каре сапи - Tелешко по явайски - задушено телешко с традиционни подправки, поднесено с бял ориз и мариновани зеленчуци
*Поднесено с чаша Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 2014

Десерт:

Дадар гулинг: зелени палачинки с кокосов пълнеж
*Поднесено със специален индонезийски дижестив - Wedamg jahe - горещ чай с джинджифил

Час:
19:30 ч .

Дата:
25 октомври 2017 г.

Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Цена*:
45 лв.
*В цената е включена и селекция напитки към всяко ястие.
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.


❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Верига магазини Kaufland
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino и вина Cono Sur, предоставени от Авенди ООД
- Coravin Bulgaria
- Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко
- Кулинарно училище Food Connection

Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 23.10.2017, за да запазим вашето място, след което да заплатите таксата по банков път:

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


Цена: 45 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

raina.radkova@economedia.bg