С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Седмица на ресторантите: Aвторска кухня

Бакхус
14 Ноември 2017, 00:00, 9852 прочитания
Share Tweet Pin it Share

20 ~ 26 ноември
~ София ~ Пловдив ~ Варна ~ Банско

Каним ви на есенната ни "Седмица на ресторантите: Авторска кухня". Главните готвачи на седем ресторанта са приготвили специално меню с най-добрите си авторски рецепти, което ще бъде поднесено със селекция напитки, предоставени от нашите партньори.

"Олеа" БМ - Варна
Специално Бакхус меню
Повече за ресторанта

Бистро Европа - Варна
Специално Бакхус меню
Повече за ресторанта

Note di Vino - Пловдив
Специално Бакхус меню
Повече за ресторанта

Come Prima - Банско
Специално Бакхус меню
Повече за ресторанта

Umami - Japanese Food & Garden - София
Специално Бакхус меню

Повече за ресторанта

Hamachi-ni - София
Специално меню Бакхус
Повече за ресторанта

Таланти - София
Специално меню Бакхус

Повече за ресторанта

*За резервация, може да се обадите директно на ресторанта или да запазите онлайн през приложението Dineout."

❤︎ Благодарим на партньори на седмицата:
・ Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino и коняк Hennessy Fine de Cognac, предоставени от Авенди ООД
・ Ракия Културна Отлежала и вина Via Vinera Каберне Совиньон & Сира и Via Vinera Шардоне & Совиньон Блан, предоставени от изба "Карабунар"

Hamachi-ni, София

title

Обяд и вечеря, куверт: 62 лв.

Първо предястие -- Тен урамаки - с темпура скариди, авокадо, краставица, майонеза, бял сусам, кайен Тогараши

Второ предястие - Японски кюфтенца с месо от краб

Основно ястие - Тонкацу - свинско филе от пасищно отглеждани животни от чифлик Ливади, с.Дамаяница, запържено в японска галета, сервирано със сос Тонкацу

Десерт - Кабоча - тиква, печена с джинджър и портокалови кори, бишкота с тиквени семки, билков крем и японска мента Йокари

Talents, София

title

Вечеря, куверт: 46 лв.

Амюз / Amuse - Скариди поширани в масло и бур бланк сос, фенел, задушена тиква и пудра от ръжен хляб и мастило от сепия
Butter-Poached Shrimp with Beurre Blanc Sause, Fennel, Braised Pumpkin and Squid Ink – Rye Bread Powder

Предястие / Starter - Капучино от гъби, тортелини с плънка от пилешки муселин и пармезан три текстури
Mushroom cappuccino with chicken musseline tortellini and parmesan three textures

Основно ястие / Main course - Задушен свински врат със сладки картофи, еспума от пащърнак, артишок, туйл от зелен лук и спанак
Pork braised neck with sweet potato, Parsnip espuma, artichoke and green onion and spinach tuile

Десерт / Dessert - Мус от бял шоколад, сняг от кафяво масло, спондж от лешници и сорбе от мандарини
White chocolate mousse, brown butter snow, Hazelnut sponge cake and mandarin sorbe

Come Prima, Банско

title

Вечеря, куверт: 70 лв.

Предястие/ Starter - Кралски Миди сервирани с опушено пюре от карфиол, лимонов гел, семена босилек, черноморска сол и кресон
Seared King Scallops with smokes cauliflower puree, lemon gel, basil seeds, black sea salt & cress
Основно ястие / Main course - Свинско филе в собствен сос, сервирано върху Карпачо от тиквички, пюре от ябълка и целина, тиквени семки, спанак и боб фава
Local Pork Fillet Pumpkin carpaccio, pumpkin seeds, apple & celeriac puree, spinach, fava beans and pork jus
Десерт / Dessert - Топъл шоколадов Фондант, топка ванилов сладолед и бадемови трохи
Warm Chocolate Fondant, vanilla ice cream, almond crumble

Umami - Japanese Food & Garden, София

title

Вечеря, куверт: 80 лв. (менюто е за двама)

Стартер - Едамаме и кенийски боб
Студено предястие - Сьомга гравлакс
Топло предястие - Екзотик скариди
Суши - Барок Мегами рол
Основно ястие - Телешко с блек пепър сос
Десерт - Трио "Брюле"

Ресторант Note di Vino, Пловдив

title


Бистро "Европа", Варна

title

Вечеря, куверт 39 лв.

Салта с печено сирене Бри - Зелена салата, рукола, орехи и мед с розмарин, червено цвекло, круша
Предястие - Домашен пастет от гъши дроб, сладко от пащърнак и ванилия, козунак
Основно ястие - Патешко бутче конфи, кисело зеле с боб и пушен червен пипер
Десерт - Класическо Крем Брюле с бурбонска ванилия

Ресторант "Олеа" БМ

title

Вечеря, куверт 45 лв.

Салата - Микс от свежи салатки, млади листа спанак, рукола, карамелизирани лешници, фурми, фарширована круша със сирена, цитрусова емулсия и капки балсамова редукция
Предястие - Вариации на разядка със сирена, еспума от козе сирене, поширана тиквичка, морков и брускета от френски хляб грахам
Основно ястие - Свинско бон филе с прошуто, кули от печена тиква, едамаме, чипс от цвекло и трюфел пяна
Десерт - Шоколадов десерт със зелен чай матча, свежи листа мента и малиново сорбе