С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Бакхус Вечери: La Вечеря

Бакхус
10 Февруари 2018, 09:38, 10920 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Гост-готвачи: Светла Лагадинова и Джиджи от Бакхус

Светла Лагадинова
е колоритна натура и жена, която не може да пропуснете да забележите. Още през 1991 година, Светла става известна с тортите си, които приготвя за едни от първите добри ресторанти в София. Уменията й на готвач-любител обаче не спират само до сладкия свят. Тя експериментира с разнообразни вкусове, аромати, продукти и рецепти. Една вечер ще ви изненада с индийско, на другия ден с японско, после пък с божествено фоа-гра...и така неусетно ще попаднете в магията на кулинарния й чар. И до днес тя продължава да готви с огромна страст и да събира приятели около масата, с които споделя своето призвание. Ето защо ние от Бакхус нямаме търпение да ви запознаем на следващата ни вечеря.

Като нейн помощник-готвач ще се включи и Джиджи Лагадинова, която преди 10 години става част от семейството на Светла. Именно това е и причината Джиджи да се запали по кулинарните преживявания и днес да е главен редактор на списание "Бакхус" и организатор на гурмански събития.

Двете са ви приготвили една нестандартна вечеря, вдъхновена от френската кухня, но с много авторски мотиви. Френските шансони са задължителен музикален фон, но с напредването на вечерта, ще повишим градуса с грамофони, ексклузивна селекция от вина, винили и гост-dj.

Очакваме ви на 22 февруари от 19:30 часа в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко.
Меню:

Салата:

Салата от три вида ряпа, целина, рукола и нар, овкусена с пармезан, трюфелово олио и френска морска сол

Поднесено с чаша бяло вино Delas Frères Viognier Vin de Pays d'Oc 2017

Предястие:

Парфе от пилешки дробчета с порто и бренди, поднесено с конфитюр от лук и хляб от "Братя Хлебари"

Солен тарт с козе сирене и праз

Поднесени с чаша бяло вино Hugel Gentil, Alsace 2015

Комплимент за изчистване на вкуса преди основното ястие:

Сорбе от лайм и босилек

Основно ястие:

Свинска плешка, задушена с пушени гърди, вино и сини сливи, поднесена с картофи фондан

Поднесено с чаша червено вино Andre Lurton Château Bonnet Reserve Rouge, AOC Bordeaux, 2014

Десерт:

Шоколадов мус с портокал и бисквити с лешници, потопени в кафе и тъмен шоколад

Поднесено с Hennessy Fine de Cognac

Час:
19:30 ч .

Дата:
22 февруари 2018 г.

Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Цена*:
50 лв.
*В цената е включенo дегустационно количество напитки към всяко ястие.
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.


❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Верига магазини Kaufland - за качествената селекция продукти, част от менюто
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- Води Perrier
- Hennessy Cognac
- Магазин "Майстори Месари"

Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 18.02.2018, за да запазим вашето място, след което да заплатите таксата по банков път:

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


Цена: 50 лв.

За повече информация:
тел.: 02/ 4615 464

raina.radkova@economedia.bg