С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Бакхус Вечери: Сиртаки преди Коледа

Бакхус
04 Октомври 2018, 10:23, 7802 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Гост-готвачи: Кристина Ошанова и Иван Жиров от SupaStar

Макар и да сме месец преди Коледа, продължаваме да носим в сърцата си топлите лъчи от гръцкото слънце и ви каним на една весела, стопляща душата вечеря, за да си припомним заедно философия за живот на нашата мила страна-съседка с помощта на следващите ни гост-готвачи.

Кристина и Иван са от онези градски хора, които просто няма как да не познаваш. Освен с чаровното си присъствие, хилядите приятелски истории и заведенията SupaStar, двамата братовчеди са известни и с кулинарните си умения и любовта към гръцката кухня. И двамата са живели дълго време в Гърция и там са развили своя вкус и познания към храната, особено в частта с рибите и рибните деликатеси.
Честите приятелски вечери в дома на Кристина я превръщат в истински саганаки-майстор и просто нямаше как да не я поканим на нашата кухненска сцена, защото освен добри готвачи-любители, Иван и Кристина са чудесни приятели и весела компания.

На 22 ноември от 19:30 ч. заедно с Кристина и Иван ще ударим по едно сритаки за стомасите ни с тематично гръцко меню, в комбинация с напитки. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко. Обещаваме гръцко, карамфили, вино, ципуро и нашето добро настроение.
Меню:

Гръцки разядки:

Тиросалата (пикантна разядка със сирене)
Мелидзаносалата (печен патладжан със зехтин, чесън и и сирене)
Тарамосалата (хайвер)
❧ Жълт, селски хляб от пекарна Kostas

*Поднесено с ципуро Idoniko

Салати:

Критска салата (сухари, свежи зеленчуци, каперси, мариновани гръцки чушки, риган, сирене, балсамова редукция, гръцки зехтин)
❧ Пържени чушки сиврия

*Поднесени с чаша F2F Совиньон Блан 2017

Предястие:

Псаросупа (три вида диво уловени големи бели риби, плътен зеленчуков бульон)

*Поднесено с чаша F2F Шардоне 2016

Основно ястие:

Гаридес саганаки (скариди със сирене, домашен доматен сос и узо, запечени на фурна)

*Поднесено с чаша F2F ROSE Каберне Совиньон&Марселан 2017

Десерт:

Портокалопита (сиропиран сладкиш)
Цедено мляко със сладко от смокини

Час:
19:30 ч .

Дата:
22 ноември 2018 г.

Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Цена*:
60 лв.
*В цената е включенo 125 мл. напитки към всяко ястие.
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.


❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Верига хипермаркети Kaufland - за качествената селекция продукти, част от менюто
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- NewBloom Winery
- Volkswagen България
- Balkan Fish

- Трансимпорт
- Костас - гръцка сладопекарна


КУВЕРТИТЕ СА ИЗЧЕРПАНИ.

За повече информация:
editorial@bacchus.bg