С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Бакхус Вечери: К-pop Вечеря

Бакхус
07 Май 2019, 00:00, 16499 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Гост-готвач: Генджи

Едно от малкото неща, които знаем със сигурност за Южна Корея е, че това е една консервативна държава, където традициите са на пиедестал, а отношенията между хората следват една от най-строгите йерархии в Източна Азия. Генджи от своя страна е точно обратното - скейтър, байкър и любител на адреналина; с различна прическа всяка година - от гребен до дълга коса и брада; спонтанен и обичащ да експериментира, той отваря собствен ресторант в Сеул, където на свобода живее и твори в кухнята. Един ден покрай заведението минава едно момиче, което той е убеден, че е жената на живота му. Няколко години по-късно, те са щастливо женени, живеят в София и Генджи отново твори и прави любимото си нещо, а именно - да готви.

Генджи се занимава с ресторантьорство от повече от 15 години, като държавите, където е работил са толкова разнообразни като видовете му заведения. Живял е в Южна Корея, Гуам, Белгия и България. Имал е изакая (традиционна японска кръчма), food truck, а в Сеул започва собствен ресторант с авторски рецепти за пилешко месо, който се разраства във франчайз. Едноименното му заведение в София се фокусира в корейския и японския стрийт фууд, като желанието на Генджи е да разнообрази средата. Енергията му е заразяваща, храната му - вкусна и затова го поканихме да бъде нашият следващ гост-готвач.

На 16 май от 19:30 ч. заедно с Генджи ще се потопим в магията на корейската кухня с неговото екзотично четиристепенно меню. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина.
Меню

Апетайзъри:

Банчан (селекция от предястия)


кимчи; танмууджи (туршия от жълта ряпа дайкон);

ким (изсушен чипс от водорасли);
конгнамул (соеви кълнове със сусамово олио)

Поднесено с чаша вино Tenuta Carretta Moscato d’Asti

❧ Предястие:

Кимчи джон - корейска палачинка с кимчи

Поднесено с чаша вино
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Chardonnay 2016

❧ Основно ястие:

Калби - маринована свинска вратна пържола в продължение на 48 часа с ттокбоки (кексчета от оризово брашно в лютив сос)

Поднесено с чаша Weingut Pittnauer Blaufränkisch Heideboden 2016

❧ Десерт:

Якбап - традиционен корейски оризов десерт със сушени плодове, хинап, кедрови и слънчогледови ядки, канела и захар

Час:
19:30 ч .

Дата:
16 май 2019 г.

Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Цена*:
45 лв.
*В цената е включена селекция вина, избрана от сомелиерите на Seewines
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.


❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- Seewines
- Mastercard


Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 15.02.2019, за да запазим вашето място, след което да заплатите таксата по банков път:

КУВЕРТИТЕ СА ИЗЧЕРПАНИ.

Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


Цена: 45 лв

За повече информация:
editorial@bacchus.bg
0886006727