С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събитие

Бакхус Вечери: Италианска кухня с Масимо Джорджо

Бакхус
11 Декември 2019, 00:00, 15612 прочитания
Share Tweet Pin it Share

Гост-готвач: Масимо Джорджо

Съученикът, който стои на чина до него в Италия, му обяснява колко прекрасна държава е България. Тогава Джорджо е още малък, но след няколко години ще се установи в софийския квартал "Толстой", където веднага ще научи най-важното за всичко българско и родно. Шестнадесет години по-късно го намираме в друг краен квартал в София ("Левски - Г"), където продължава да работи със същата задълбоченост и вяра в изграждането на култура на хранене, наслада и бизнес както в първите си стъпки в ресторантьорството.

Преди да се установи в България, Масимо Джорджо работи сезонно в ресторанти основно в Рим и на остров Сардиния. Увлича го всичко, свързано с бранша – не само готви, но и минава през нужната професионална стълбица – първо е сервитьор, после и барман, по-късно идва и кухнята. През 2004 г., вече в България, става асистент и преводач на италианския майстор-готвач Масимо Ферари, носител на 2 звезди "Мишлен", където "всичко ми минаваше през ръцете, а по-добро училище от това няма".

В средата на 2006 г. открива Cosa Nostra – първата тратория в София с традиционна храна по италиански. Ресторантът е успешен и съществува до 2010 г. След това поема нови кулинарни пътища в Пловдив, Варна и отново София, където е главен готвач в няколко италиански ресторанта, докато стига до сегашното си пак от бранша, но различно предизвикателство - фирма "Томеко", занимаваща се с внос и продажба на професионално кухненско оборудване.

На 19 декември заедно с Масимо ще ви организираме една автентична италианска коледа, с която официално сложим край на тазгодишните Бакхус Вечери и начало на голямото коледно надяждане. Очакваме ви в уютната атмосфера на демонстрационен ресторант Show How/Томеко и в компанията на специална селекция вина от Seewines.
Меню

❧ Amuse Bouche


Коледна изненада

❧ Предястия

Rosticceria

● Olive Ascolane - Панирани пълнени маслини с кайма
● Arancini - Панирани оризови портокалчета пълнени с гъбено рагу
● Говежди Костен Мозък

Поднесено с чаша пенливо вино Balter Vigna e Vino Trento Brut Balter DOC

❧ Примо

● Ньоки caccio e pepe
● Канелони от черно мастило от сепия с рагу от морски дарове

Поднесено с чаша бяло вино Feudo Disisa Terre delle Fate DOC

❧ Основно

● Карпачо от октопод и скариди
● Руло от пуйка, пълнено с кестени

Поднесено с чаша вино Feudo Disisa Granmassenti DOC

❧ Десерт

● Яйчен семифредо с панетоне

Поднесено с чаша лимончело

Час:
19:30 ч .

Дата:
19 декември 2019 г.

Място:
Демонстрационен ресторант ShowHow/ Томеко.

Цена*:
60 лв.
*В цената е включена селекция вина, избрана от сомелиерите на Seewines
**На събитието ще се предлагат алкохол и цигари, поради което присъствието на непълнолетни лица не се допуска.


❤︎ Благодарим на партньорите на събитието:
- Дегустационни води Acqua Panna & S.Pellegrino, предоставени от Авенди ООД
- Seewines
- Mastercard


Местата са ограничени, затова молим да се свържете с нас на посочените по-долу контакти до 17.12.2019, за да запазим вашето място. Може да платите по банка или с карта през сайта ни:

♥♥♥ Ако платите куверт през сайта ни с Mastercard, ще получите 10% отстъпка от цената ♥♥♥

Купете куверт онлайн »

Купете куверт с Mastercard »
Икономедиа АД
БАКБ АД СОФИЯ
BIC: BGUSBGSF
В лева: BG25BGUS91601002400000
Основание за плащане: Вечеря Бакхус


Цена: 60 лв

За повече информация:
editorial@bacchus.bg
0886 006 727