С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация
Галерия

Talisker Strapline Whisky

Talisker Strapline Whisky
24 Септември 2019, 18:22
Share Tweet Pin it Share
  Talisker е единственото едномалцово уиски, създадено от морето край бреговете на остров Скай – едно от най-отдалечените, сурови и красиви кътчета в Шотландия. Малко са уискитата, които разказват за произхода си по-добре от Talisker. Ароматът и вкусът му мигновено ни свързват с неумолимата природа – досущ като топъл поздрав от дивото море. Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението Talisker и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името Talisker произлиза от старо-норвежкото "Thalas Gair", което означава "наклонена скала". Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.Морският произход на Talisker го обвързва и с предизвикателства за духа и волята, свързани с морето, като Talisker Whisky Atlantic Challenge – най-тежкото състезание по гребане в света, което покрива дистанцията от Канарските острови до Антигуа. УискитоТемпераментен, необуздан и волен, с единия крак на сушата, а с другия – в морето, Talisker е уиски със сложен характер, което предизвиква вкусовите рецептори, но опитали го веднъж трудно бихме могли да го забравим. Преливащ от опушеност, удивителни нотки на черен пипер и с завършен и мек финал, Talisker е едно възхитително противоречие.Talisker 10 год.Класически морски единичен малц с характерен остър аромат на пушек и водорасли, интензивен вкус с пиперливо-сладки нотки и силен и дълъг финал с дъх на подправки.Talisker StormНепокорният брат близнак на Talisker, с още по-наситен аромат на море, мек пушек и подправки, връхлита с буря от сладки и парещи вкусове, укротени в елегантен, балансиран финал.Всичко за Бакхус Fish Fest 2 вижте тук.Научавайте новостите за събитието във Facebook.КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН >>>
1/8 снимки в галерията Talisker е единственото едномалцово уиски, създадено от морето край бреговете на остров Скай – едно от най-отдалечените, сурови и красиви кътчета в Шотландия. Малко са уискитата, които разказват за произхода си по-добре от Talisker. Ароматът и вкусът му мигновено ни свързват с неумолимата природа – досущ като топъл поздрав от дивото море.

Историята на марката започва през 1825 г., когато Хю Макаскил придобива имението Talisker и северния край на полуостров Мингиниш на неприветливия, но красив остров Скай. Смята се, че името Talisker произлиза от старо-норвежкото "Thalas Gair", което означава "наклонена скала". Пет години по-късно заедно с брат си построява дестилерията на брега на Лох Харпорт. Още през 1898 г. Talisker вече е едно от най-продаваните малцови уискита в Обединеното кралство. Преминал през огън, война и финансови кризи, този най-северен пост – единствената дестилерия на Скай – успява да се съхрани и до ден днешен продължава да произвежда пословично отлични уискита, които завладяват небцата и сърцата на любители и специалисти.

Морският произход на Talisker го обвързва и с предизвикателства за духа и волята, свързани с морето, като Talisker Whisky Atlantic Challenge – най-тежкото състезание по гребане в света, което покрива дистанцията от Канарските острови до Антигуа.

Уискито

Темпераментен, необуздан и волен, с единия крак на сушата, а с другия – в морето, Talisker е уиски със сложен характер, което предизвиква вкусовите рецептори, но опитали го веднъж трудно бихме могли да го забравим. Преливащ от опушеност, удивителни нотки на черен пипер и с завършен и мек финал, Talisker е едно възхитително противоречие.

Talisker 10 год.

Класически морски единичен малц с характерен остър аромат на пушек и водорасли, интензивен вкус с пиперливо-сладки нотки и силен и дълъг финал с дъх на подправки.

Talisker Storm

Непокорният брат близнак на Talisker, с още по-наситен аромат на море, мек пушек и подправки, връхлита с буря от сладки и парещи вкусове, укротени в елегантен, балансиран финал.

Всичко за Бакхус Fish Fest 2 вижте тук.

Научавайте новостите за събитието във Facebook.

КУПЕТЕ БИЛЕТ ОНЛАЙН >>>