Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

Бърза японска туршия за една нощ

Тина Пенева
07 Февруари 2018, 12:56
Share Tweet Pin it Share

Цялата статия вижте тук.

Продукти:


½ средно голяма глава китайско зеле
2 с.л. оцет
1 с.л. сол
1.5 с.л. захар
малко лют пипер (по желание)
лимонова или портокалова кора (по желание)


1. Зелето се измива, подсушава и нарязва на едри парчета от по 4-5 см.

2. В найлонов плик с цип се приготвя марината. Добавя се зелето, затваря се ципа на плика и добре се разтърсва, за да се объркат добре съставките. Не е нужно в плика да има течност, важното е цялото зеле да е овкусено. След това се отваря малко ципът на плика и внимателно се изкарва въздуха така, че да се получи вакуум. Ципът се затваря, а зелето се намачква през плика. Ако се налага, се доизкарва останалият въздух от плика.

3. Така вакуумираното зеле се оставя да ферментира или на стайна температура, или в хладилник.
Приготвя се вечерта, консумира се най-рано на следващия ден, но може и след няколко дни, когато ферментацията ще е по-силна и вкусът ще е различен.

Рецептата може да се приготви и с други зеленчуци, като например краставица, обикновено зеле, различни видове ряпа, патладжан и т.н.

Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    _imi_
    11, 25, 08 Февруари 2018, 11:25

    До
    hamiltonf1 :

    Става въпрос за японски лъжици - те са по-малки. :-)

    !
  • Profile preview
    hamiltonf1
    15, 25, 07 Февруари 2018, 15:25

    Верно е японска рецепта? Невярвах, че японците се хранят с нездравословни приготвени храни. На половин кит. зелка да сложиш 1 супена лъжица сол и 2 супени лъжици захар, си е жива отрова.

    ! Оценка
    -2

Реклама »