Цялата статия вижте тук.
Продукти:
½ средно голяма глава китайско зеле
2 с.л. оцет
1 с.л. сол
1.5 с.л. захар
малко лют пипер (по желание)
лимонова или портокалова кора (по желание)
1. Зелето се измива, подсушава и нарязва на едри парчета от по 4-5 см.
2. В найлонов плик с цип се приготвя марината. Добавя се зелето, затваря се ципа на плика и добре се разтърсва, за да се объркат добре съставките. Не е нужно в плика да има течност, важното е цялото зеле да е овкусено. След това се отваря малко ципът на плика и внимателно се изкарва въздуха така, че да се получи вакуум. Ципът се затваря, а зелето се намачква през плика. Ако се налага, се доизкарва останалият въздух от плика.
Приготвя се вечерта, консумира се най-рано на следващия ден, но може и след няколко дни, когато ферментацията ще е по-силна и вкусът ще е различен.
Рецептата може да се приготви и с други зеленчуци, като например краставица, обикновено зеле, различни видове ряпа, патладжан и т.н.
Тази статия е част от последния брой на списание "Бакхус", подробности за който можете да видите ТУК.
11, 25, 08 Февруари 2018, 11:25
До
hamiltonf1 :
Става въпрос за японски лъжици - те са по-малки. :-)
15, 25, 07 Февруари 2018, 15:25
Верно е японска рецепта? Невярвах, че японците се хранят с нездравословни приготвени храни. На половин кит. зелка да сложиш 1 супена лъжица сол и 2 супени лъжици захар, си е жива отрова.
https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
-2
Най-четени статии // за Април
Реклама »