С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Umamido (ново място)

Марина Караконова
03 Февруари 2017, 15:21
Share Tweet Pin it Share

Най-после! В името на умамито вече има къде да отидем и да си поръчаме купа рамен, гьоза или бънче със свинско. Umamido е франчайз, който преди София, вече съществува и в Брюксел, Антверпен, и Женева.

Мястото е удобно, прибрано зад пощата и НАТФИЗ и от първия ден образува опашки, които допълнително сгъстяват хаоса при прохождането на новите места. Като го изключим, попаднали сте на светло, удобно и бързо място.
Предлагат се 7 вида рамен, 6 предястия, в които влизат и гарнитурите като кимчи или сандвичите с парено тесто и свинско - "pork bun".

Раменът всъщност е напълно непознат извън Япония, до преди средата на 80-те, когато се появява филмът Tampopo. Главният му герой е раменът и веднага след излъчването му той влиза в глобалната кулинарна карта като една от най-питателните, вкусни и "бавни" храни, само че поднесени бързо, както уточнява брошурата на заведението.

През лятото ще се открие градината към задния двор и масите на улицата.

Umamido
ул. "Стефан Караджа" 12 Б
https://www.facebook.com/Umamido-Sofia-1360714610629496/

  • снимка: Umamido Sofia


*умами - петият вкус след сладкото, соленото, киселото и горчивото. Думата е на японски, означава "приятен вкус" и с нея се описва всяко вкусово усещане, което ни изпълва с пълна наслада.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »