С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Дейвид Чанг затваря два от ресторантите си

Бакхус
14 Май 2020, 14:18
Share Tweet Pin it Share

Два от ресторантите на една от най-известните ресторантьорски групи в САЩ затварят врати, стана ясно от изявление на групата Momofuku, ръководена от шеф Дейвид Чанг. Това са Momofuku Nishi в Ню Йорк и CCDC във Вашингтон, който беше и най-голямото заведение на веригата. В пост на инстаграм, Чанг благодари на всички, които са подкрепяли ресторантите през годините.

Дейвид Чанг е една от водещите фигури в света на гастрономията, с над 25 заведения по целия свят и няколко телевизионни предавания, включително "The Dave Chang Show" и шоуто по Netflix "Ugly Delicious".

През месец март, в интервю за The New York Times Magazine той заяви, че без сериозна подкрепа от държавата, ресторантьорския бранш в САЩ ще се срине. Главният изпълнителен директор на Momofuku Маргерит Зарибал Марискал добави, че кризата е показала наяве дългогодишните проблеми на индустрията и според нея няма как нещата да се върнат както преди.

Като допълнителни спасителни стъпки, групата Momofuku обединява някои от ресторантите си, като например Momofuku Ssam Bar, който ще се премести на мястото на Bar Wayo, като персоналът на двете заведения ще бъде запазен изцяло.

До момента това са двата най-известни ресторанта в САЩ, които затварят заради кризата породена от COVID 19, но се очакват още жертви, включително от списъка на най-известните ресторанти в света. По-рано през април, шеф Даниел Хъм от Eleven Park Madison (най-добър ресторант в света за 2017 г.) обяви, че не вижда смисъл да отваря ресторанта си отново със същата концепция след края на пандемията. Според него ролята на известните шеф-готвачи трябва да се промени от "готвене за най-богатия 1% процент от населението" към повече социална отговорност и подкрепа за по-бедните.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  ресторант

Реклама »