С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Вина

Саркуриози

Бисо Атанасов
16 Април 2008, 15:00
Share Tweet Pin it Share

След като стана президент обаче, както обикновено се случва, той забрави какво е обещал. Не е маловажен и фактът, че френското "левенто-чедо" въобще не пие алкохол. Покрай този факт мигновено надигна глава Националната антиалкохолна асоциация (ANPAA) и прокара експресно три съдебни дела: накара Heineken да затвори френския си сайт, защото Интернет не влизал в списъка на позволените медии за реклама; глоби вестник Le Parisien за предколедна статия за шампанско - това било реклама и липсвало предупреждение за вредата от алкохола. Освен това бръкна в джоба на Moët & Chandon на дълбочина 30 хил. евро за рекламния слоган "Нощта е розова", тъй като – представете си само – "асоциациите между тези две думи са нелегитимни, ако става въпрос за алкохол"!
Групата Vin et Société напомни на президента всичко това при откриването на Аграрния панаир в Париж в началото на март. Саркози беше принуден да повтори обещанията си в официалната си реч, а от асоциацията Vin et Société обещаха, че ако той не се срещне с тях до края на март и не започне да ги изпълнява, ще последва мащабна акция в рамките на цялата индустрия.
Някои обаче решиха да не чакат. В Южна Франция отдавна действа група "винени терористи" CRAV, която смята, че виновник за падащите продажби на вината им не е тяхното посредствено качество, а допускането на вина от други страни до френския пазар. Те се борят по свой начин: ту обърнат цистерна с испанско вино насред магистралата, ту подпалят някоя винотека, която търгува с вносно вино. А преди два месеца активистите на CRAV просто задържаха, вързаха и поизплашиха мадам Елен Симон от Инспекцията на труда. CRAV действа вече 30 години, а през 2006 даже е имало случай на убйство на двама инспектори в Бержерак!
Като прибавим и отменените също през миналата година две (от трите!) класификации на Бордо (Cru Bourgeois и St.-Emilion Grand Cru Classé), картинката става съвсем тъжна. И на Саркози никак не му е лесно - или ще трябва като барон Мюнхаузен да се извади за косите заедно с винената индустрия от блатото или да отидат заедно на дъното.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, Никола Саркози, Франция
2 Коментара
  • Anonymous
    order cialis
    12, 01, 21 Юли 2009, 12:01

    hq5Kt8 twxmhnjg ajwcwvwk nimtxpax

    !

Реклама »