С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Робърт Паркър и австрийските вина

Яна Петкова, vinoto.com
14 Юли 2008, 12:06
Share Tweet Pin it Share

Новина от vinoto.com:

Списанието "Wine Advocate" на Робърт Паркър е може би най-влиятелното списание на винения свят. Всяка година производителите, които имат претенции за вино с интернационално качество или просто искат да чуят мнение, подават вината си за оценяване от Робърт Паркър и с вълнение очакват оценките му. Вината се оценяват по въведената от критика 100-точкова система.

Експертите са единодушни, че едно от важните развития във винения свят през изминалите десет години е невероятния напредък на страни като Австрия или Гърция и издигането им в най-високия винен ешалон.

В актуалното он-лайн издание могат да се видят оценките на подадените австрийски вина главно от реколта 2006. От дегустираните 500 вина 216 са оценени с 90 или повече точки (статус "outstanding"); 8 вина са отличени с 96 и повече точки (статус "extraordinary")!

Наред с белите вина, при които австрийците показват безспорно световна класа, тази година специална похвала е отправена към червените вина от сорта блауфренкиш. "Смятам, че досега рядко, ако изобщо, е имало толкова много интересни червени вина от Австрия, колкото от реколта 2006": казва Дейвид Шилдкнехт, председателят на дегустаторския панел за Австрия.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Австрия, вино, Робърт Паркър

Реклама »