С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Подправките правят храната безопасна?

Бакхус
16 Юли 2008, 15:20
Share Tweet Pin it Share

Според Службата за селскостопански изследвания към Mинистерството на земеделието на САЩ етеричните масла от тези растения са достатъчно силни, за да се противопоставят на болестотворни микроорганизми като щама на Escherichia coli O157:H7. Някои от формите на тази бактерия могат да предизвикат сериозни инфекции на храносмилателната система.

Силното антибактериално действие на тези етерични масла, и по-точно на някои техни компоненти е открито преди няколко години от Мендел Фрийдман – химик от споменатата служба.

Следствие от неговите проучвания е идеята за използване на тези най-мощни врагове на хранителните инфекции под формата на тънък филм, с който да се покрива храната.

В момента се извършват проучвания за създаването на този филм от инжектирани с карвакрол спанак, домати или ябълки.

Карвакролът е съединение, което се съдържа в ригана и е с най-силно бактерицидно действие според изследванията на Фрийдман

 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »