С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Зелено" калифорнийско вино

Бакхус
22 Юли 2008, 11:31
Share Tweet Pin it Share

Въпреки добрата възможност за напояване, която имат, Frog’s Leap преминават към "dry farming" - техника, при която обработката на почвата осигурява задържането на дъждовната вода в субстрата и я отвежда към корените на лозите.
При разораването на почвата на повърхността й се образува слой от дребни частици, които не позволяват на почвената влага да се изпарява, така че единственият път на водата е надолу към корените. Освен това този слой формира нещо като гъба, която задържа дъждовната вода и бавно я отдава на долните почвени слоеве.
Този метод не е новооткрит, защото до 60-те години на миналия век, преди  създаването на обширни напоителни системи всички калифорнийски лозя са се отглеждали по този начин. Това е било и времето, когато са се появили и класическите образци на вината от Калифорния.
Освен преоткрития метод "dry farming" Frog’s Leap Winery залагат и на съвременни технологии. През 2005 г. те  инвестират $600 000 в система за използване на слънчевата енергия, която им позволява да работят без да използват каквито и да е въглеродни източници на енергия (петрол, въглища и пр.). Така те спестяват по $50 000 всеки месец от сметки за електричество.
Главната причина за преминаването към тези практики за избата е чисто финансова, както и това, че по-този начин, те смятат, че ще произведат по-добри вина. Ползите за околната среда са просто един добър бонус.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, почва, слънчева енергия
1 Коментар
  • Anonymous
    марин
    21, 51, 22 Юли 2008, 21:51

    те правеят много добър зинфандел. надявам се вече да е на нашия пазар.

    !

Реклама »