С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Светът пие соджу

Бакхус
25 Юли 2008, 17:39
Share Tweet Pin it Share

Годишният бюлетин на Drinks International, Millionaires, съществува от 12 години и е единствен по рода си. Основната му част е списък на всички марки високоалкохолни напитки от целия свят, за чиито продажби съществува надеждна информация и чиято консумация надхвърля един милион девет-литрови каси (или техния обемен еквивалент) за година.

Общият списък в Millionaires 2008 включва 159 марки и челните места са изненадващи за онези, които не познават в детайли световния пазар. На първо място е споменатата по-горе корейска напитка Jinro продадени 69,8 млн. каси. Втора по продажби според бюлетина е тайландската марка Ruang Khao – традиционен за страната дестилат от захарна тръстика. Едва на третата позиция се явява нещо по-познато за Европа – водката Smirnoff.

В челната десятка разпознаваемите в България марки са само четири. Освен Smirnoff , тук са Bacardi, Johnie Walker и Absolut съответно на пето, шесто и десето място. Останалите призови места се делят между бразилска кашаса, филипински ром и две индийски марки уиски.

 

Share Tweet Pin it Share

Реклама »