С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Океания обяви големи очаквания от вино-реколта 2008

Бакхус
29 Юли 2008, 16:39
Share Tweet Pin it Share

С добив от 1,8 милиона тона грозде, Австралия обърна негативната тенденция. Подпомогната от разширяването на винарските зони и благоприятните климатични условия, тя възстанови производствените си нива от 2006 г. след 40% спад през миналата година, при това с уверения за отлично качество на реколтата.
Тази година 53% от общото производство е на сортове за червени вина, а добивът на набиращия популярност совиньон блан е със 74% повече от предходната година.
Сега остава страната да реши евентуалните проблеми, произтичащи от силния австралийски долар. Една от възприетите стратегии е по-динамичното налагане на имиджа на лозарството чрез различни оригинални инициативи.
Още по-блестящо изглежда ситуацията в Нова Зеландия, където очакваните 285 хиляди тона са годишно увеличение от 39%. През последните десет години реколтата на грозде в страната се е утроила, винената й репутация непрекъснато нараства, и се очаква износът й на вино да достигне 1 милиард долара.
Производителите и лозаро-винарските синдикати тържествуват и доста не-колегиално подчертават надмощието си над австралийците, основано на по-големия производствен ръст и по-известния новозеландски совиньон блан.
Все пак надпреварването между австралийци и новозеландци няма да облагодетелства производителите от останалата част от света - това, срещу което те ще се изправят, не е семейство във вражда, а все по-нарастващата конкуренция от страна на Океания.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »