С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Мишлен" пристига в Хонконг и Макао

Бакхус
28 Август 2008, 16:41
Share Tweet Pin it Share

През последните години авторитетният френски пътеводител, прочул се с тежките си, надеждни оценки на ресторанти, рязко разшири покриваните от кулинарните му инспектори територии. Започнал от Франция, в момента той поддържа информация за 20 държави в Европа – от Скандинавските до Италия, а напоследък и някои източни, в това число Чехия. В Съединените щати "червеният гид" покрива четири града: Ню Йорк от 2005, Сан Франциско от 2006, а от края на миналата година - Лос Анджелес и Лас Вегас.

В Азия, след успешния старт на първия гид за Токио през ноември 2007, на свой ред Хонг Конг и Макао се готвят да се сдобият със своя "червен гид" в края на тази година. Така "Мишлен", който кара ресторантьорите по света да се радват и треперят, ще има присъствие в 23 страни.

Инспектори на пътеводителя обикалят анонимно из хотелите и ресторантите в Хонг Конг и Макао от края на 2007 г. , за да преценят нивото на обслужване и постоянството на качеството.

"Хонг Конг притежава изтънчени хотели на много високо ниво, с безупречно обслужване, и предлага ресторанти с изключително разнообразна кухня", заяви пред Бакхус Жан-Люк Наре, директор на гидовете "Мишлен". "Що се отнася до Макао, наричан още "азиатския Лас Вегас", градът успя през последните години да се наложи като важна туристическа дестинация с много качествено предлагане на ресторанти и хотели", добави той.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »