С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Мини-крави заселиха английските градини

Бакхус
29 Август 2008, 17:51
Share Tweet Pin it Share

Продажбите на най-популярната мини-порода Dexter са се увеличили двойно през последните години, а сайтове предлагащи "най-сладките и най-вкусните крави" се появяват непрекъснато.

На цени между 200 и 2000 паунда, желаещите могат да си купят крава, която става не по-голяма от немска овчарка, дава девет литра мляко на ден, което може да се пие непастьоризирано, поддържа моравата ниско окосена и е чудесен домашен любимец, а земният й път може да завърши и във фризера.

Dexter е ирландска планинска порода крави, селектирана през XIX век, която е подходяща за отглеждане на малки пространства. Съвременната селекция обаче е създала и някои нейни конкуренти, като Mini-Hereford и Lowline Angus. Представителите на последната порода са резултат на програма на австралийското правителство. Въпреки, че са не по-високи от метър, могат да дадат до 70% от месото, добивано от два пъти по-голямо животно, при това с много високо качество.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »