С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Груби сервитьори и тесни маси вбесяват британците в ресторантите

Бакхус
29 Август 2008, 18:02
Share Tweet Pin it Share

Това показват резултатите от неотдавнашна анкета за londonrestaurantawards.co.uk. При проучване сред 1143 клиенти, проведено чрез toptable.com, участниците са били помолени да назоват трите най-дразнещи неща, свързани с посещението на заведения.
Повече от половината анкетирани посочват на първо място грубите сервитьори и бавното обслужване като причина за неприятно изживяване в ресторант. Те са следвани от прекалено малките маси или тясното разстояние между тях, както и непознаването на менюто от страна на обслужващия персонал, а също и мръсните чаши. Едва 38% от анкетираните са се оплакали от надценката за сервиз.
Силвано Жиралден, салонен управител на легендарния ресторант Le Gavroche в лондонския квартал Мейфеър казва: "Дори храната да е най-добрата на света, която някога сте опитвали, една вечеря може да бъде напълно съсипана от лошо сервиране. Доброто обслужване трябва напълно да ви улеснява, да разпознава нуждите ви, но в никакъв случай да не бъде натрапчиво - добре е почти да не забелязвате присъствието на сервитьора. Грубото държане е непростимо, клиентът може и да не е винаги прав, но винаги трябва да бъде уважаван."
Като други поводи за разочарование от ресторантите, анкетираните са посочили липсата на британско поведение у сервитьорите, а също и бедния избор от вегетариански ястия в менютата.

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Anonymous
    cialis
    12, 01, 21 Юли 2009, 12:01

    rj6rcR hqkrioiy tsyzladc vlhhslro

    !
  • Anonymous
    автор
    12, 08, 07 Ноември 2008, 12:08

    servitior ili mo6emnik tova e vaprosa s ndpisvaneto na smetkite

    !

Реклама »