С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кулинарно шоу сваля премиера на Тайланд

Бакхус
09 Септември 2008, 16:22
Share Tweet Pin it Share

Днес тайландският съд нареди на премиера и на цялото правителство да подадат оставка в срок от 30 дена. Въпреки това неговата Партия на народната власт, смята да го номинира отново за поста..
Самак Сундаравей май е по-известен в страната си с готварското шоу, наречено "Опитване и оплакване", отколкото с държавническата си дейност. Той използва предаването си като трибуна да обсъжда наболели политически въпроси, но и предлага доста креативна интерпретация на местната традиционна кухня. Популярността му на готвач никак не е чудна, особено ако сте опитали премиерската рецепта за "Сьомга Том Ка".

Сьомга Том Ка

Необходими продукти:
1 кубче пилешки бульон
500 г сьомга, нарязана на малки парчета
1 ч. л. семена от кориандър
4 скилидки чесън
1/2 ч. л. смлян бял пипер
1 ч. ч. пресен галангал, нарязан на тънки резени
1/4 ч. ч. нарязана лимонова трева
1/4 ч. ч. нарязани листа от тайландски лайм
1 ч. ч. нарязани гъби
600 мл кокосово мляко
7 с. л. рибен сос

Начин на приготвяне:
6 ч. ч. вода се слагат да заврат. Прибавя се кубчето бульон. В хаван се стриват чесънът, кориандърът и белият пипер, докато станат на паста, която се прибавя във врящия бульон. Слагат се сьомгата, галангалът, лимоновата трева, листа от лайм и се разбъркват. Прибавят се гъбите, кокосовото мляко и се подправя с рибния сос. Оставя се да поври 2 мин. и се сервира със сок от лайм и нарязани на дребно люти и сладки чушки.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »