С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ще изнасят новото божоле в пластмасови бутилки

Бакхус
11 Септември 2008, 17:27
Share Tweet Pin it Share

"Виното е предназначено за бърза консумация и пластмасовата опаковка няма да окаже никакво влияние", обясниха от Boisset за "Бакхус". Нещо повече, пластмасовите бутилки намаляват наполовина използваната енергия и количеството на отделените в атмосферата вредни газове.
Компанията Boisset не за първи път изненадва традиционалистите. Преди година тя пусна на пазара партида червени вина с винтова капачка. В това на пръв поглед не би трябвало да има нищо чудно. Boisset обаче е френска компания, нарежда се на 5-о място по износ на френски вина, и накрая най-необичайното - с винтова капачка бяха затворени червени вина grand cru, от AOC Chambertin в емблематичния за Бургундия район Кот д'Ор (Côte d'or). Освен това Boisset продължава да предлага своето Mommesin Beaujolais Grande Reserve в алуминиеви бутилки.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  божоле, вино, вредни газове

Реклама »