С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В Лондон отварят ресторант-инсталация

Бакхус
22 Октомври 2008, 14:36
Share Tweet Pin it Share

Flash ще работи само 11 седмици, след като бъде открит в сградата на академията на Пикадили Съркъс, и поставя любителите на гурме-откритията пред необичайния за тях ултиматум "сега или никога".
Ресторантът със 120 места ще е изграден от кутии за съхраняване на произведения на изкуството и в него ще бъдат изложени творби на участници в експозицията.
"Това е начин да се съчетае изкуството с храната", казва Том Колинс, шеф готвач на "Бистротек", "и освен това ни позволява да работим в Мейфеър, където традиционно цените са по-високи."
Освен изготвянето на менюто на Flash, Том Колинс има и задачата да изгради и кухнята на временния ресторант, тъй като сградата на академията не разполага с такава.
Част от предложенията в менюто на ресторанта-инсталация са Терина с шунка и пушена змиорка със сос от кресон, Яхния от диви гъби, шалот и пащърнак с кнедли от черен трюфел, както и Сладолед с мащерка.
Заради ограниченото време за съществуване на ресторанта, както и заради големите разходи по-създаването му книгата за резервации на Flash е отворена още от юни. Разплащането в заведението ще е само с кредитни карти и чекове.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »