С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В Обединеното кралство ще променят правилата за бакшишите

Бакхус
19 Ноември 2008, 17:33
Share Tweet Pin it Share

Освен поканата за коментари по основната промяна, която беше цел на продължителна профсъюзна кампания, правителството събира мнения и за подобряване на качеството на информацията, която получават клиентите на обслужващата индустрия.

"Когато хората оставят бакшиш те очакват той да се прибавя към заплатата на персонала, а да не се използва като част от минималното заплащане.", каза министърът на заетостта Пат МакФейдън "Това е въпрос на честност и чувство за справедливост."

"Ние също така искаме работодателите да изясняват как разпределят бакшишите, за да могат клиентите да знаят къде отиват парите им.", продължава той.

В изявление на British Hospitality Association се казва: "Изключително важно е промените да се извършат правилно, така че да могат да предпазят хилядите заети в тази индустрия, чиято работа може да бъде застрашена, когато тази промяна повиши себестойността на услугите във време на икономически спад".

Share Tweet Pin it Share

Реклама »