С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Как новото божоле стигна до САЩ?

Бакхус
20 Ноември 2008, 15:34
Share Tweet Pin it Share

В първите  часове на днешния ден милиони бутилки от новата реколта божоле бяха отворени по целия свят, за да започне истински празник на френската винена традиция.

Досега любителите на божоле в САЩ с нетърпение очакваха приземяването на самолет от Франция, натоварен с младото вино. Тази година "зеленото" мислене победи и вместо 8-часов полет, веселият френски символ прекоси Атлантика за 8 дена на борда на товарен кораб. Така емисиите на въглероден диоксид от пътуването му бяха намалени, а и цената му се понижи.

В Ню Йорк и Маями вината на топ производителя на божоле Жорж Дюбоф бяха по традиция посрещнати с фанфари. За първи път касите с вино бяха съпроводени от тържествен кортеж от шеф готвачи яхнали велосипеди.

Предварителните дегустации на новото божоле определят вината като свежи, някои с висока киселинност и с интензивен аромат на череши и сочни плодове. След няколко часа всеки ще може да добие лични впечатления от реколта 2008.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  божоле, вино, САЩ, Франция

Реклама »