С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Чили се подготвя за радикални промени на винените апелации

Бакхус
27 Ноември 2008, 10:48
Share Tweet Pin it Share

Някои долини, като Майпо например, ще бъдат разделени на три наименования за произход DO (Denominacións de Origen): Alto за лозята близо до Андите, както и централна и крайбрежна част.

Според Wines of Chile, организацията, която промотира продукцията на над 90 чилийски изби, нормативните актове за тези нововъведения е възможно да влязат в сила през следващите два месеца.

Промените в апелациите имат за цел да отразят огромното почвено и климатично разнообразие в различните райони.

Чилийските винопроизводители все по-масово започват да садят лозя на голяма надморска височина в Андите, както и в по-хладните райони близо до Тихия океан.

"Смятам, че е по-интересно да се обърне внимание на двете части на долините – тези в Андите и тези по крайбрежието, защото там и почвите и климатът са по-интригуващи", казва главният уайнмейкър на Viña Ventisquero Фелипе Тосо.

Президентът на Wines of Chile Рене Мерино вече се е срещал със земеделския министър на страната Марихен Хорнкол, за да обсъдят ревизията на Декрет 464, законът, който определя чилийските винени области. Нормативният акт не е променян от 1986 г.

"Правителството ни помоли за съдействие, за това как винените апелации и законът трябва да бъдат променени", казва Рене Мерино. "Разделението на наименованията за произход е направено на административен принцип. Сега ние се опитваме да променим това и да намерим начин да направим Андите, централните и крайбрежните райони част от системата от апелации", продължава той.

Тази седмица Wines of Chile организират срещи с уайнмейкъри, лозари и винопроизводители, за да обсъдят начинанието.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »