С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Човекът "Мишлен" завърши своята обиколка

Бакхус
20 Декември 2008, 14:25
Share Tweet Pin it Share

46-годишният британец е похарчил близо 15 000 паунда (45 000лв), за да обиколи 10 страни в Европа, Азия и Америка и още толкова, за да плати сметките в посетените от него 68 тризвездни ресторанта в света. За да осъществи това необикновено пътешествие в търсене на съвършеното блюдо, Хайлър е продал своя дял в ИТ фирма и сега се занимава професионално с писане за храна и ревюта на ресторанти.
Заключението от обиколката му не е особено обнадеждаващо за сънародниците му. Според него от трите тризвездни ресторанта в Обединеното кралство - The Fat Duck, Gordon Ramsey и Waterside Inn, единствено ресторантът на Хестън Блументал (The Fat Duck) е наистина на висота. За ястията, които последно е опитал в другите два, гастрономът казва, че са "доста обикновени". Дори за испанския El Bulli в Каталуния, класиран като най-добър ресторант в света, Анди Хейлър твърди, че е "много новаторски и с брилянтен маркетинг, но сервират Хари-Потърска храна. Голяма част от нея е демонстрация и доказване на техники пред останалите готвачи".
Най-добрите ресторанти в света според Хейлър са Louis XV в Монако, Pic (ресторантът на Ан-Софи Пик) във Валенс, долината на Рона и Schloss Berg в Саарланд, в най-западната част на Германия. Според него французите са най-доброто гурме-общество, като прави сравнение най-вече с Англия. Обяснява го с факта, че англичаните нямат нужната дълбочина при създаването на кулинарни специалитети. А и, по негово мнение, във Франция и Италия продуктите са с далеч по-добро качество от онези, които можеш да купиш на английския пазар.
През последните 20 години Анди Хейлър се храни в ресторанти по шест пъти седмично и публикува в интернет своите ревютата, предлагайки "честно и безпристрастно мнение". Неговота обиколка не е приключила изцяло, защото "Мишлен" присъжда заветните три звезди на няколко ресторанта в света всяка година.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Мишлен, ресторант

Реклама »