С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бум на хранителни супермаркети в България

Бакхус
22 Декември 2008, 14:00
Share Tweet Pin it Share

През последната година почти не е имало месец, през който да не е открит нов голям магазин, а през декември броят им е поне шест.
През миналата седмица "Пикадили" отвориха първия си магазин в Пловдив в новия  търговски парк, а за 23 декември е насрочена "премиерата" им в Mall Samokov на бул. Софийско шосе 30А в Самоков. Магазинът е с площ от 1 200 кв. м. и очаква по 2000 посетители на ден.
На 20 декември в Харманли бе открит магазин "Билла", а на 22 декември, днес, отварят три търговски обекта на хранителната верига - един в софийския квартал "Младост-4" и два във Варна - първите в морския град.
Бумът на супермаркетите за храна в България е от няколко години, но 2008 г беше особено силна. През 2009 г се очаква конкуренцията в сектора да се увеличи още повече с навлизането на френската верига Carefur, а през 2010 г на пазара вероятно ще стъпи и германската Lidl.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  верига магазини
3 Коментара
  • Anonymous
    rado
    12, 24, 23 Декември 2008, 12:24

    Извинявайте за забележката, но се пише "carrefour".

    !

Реклама »