С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бира за 25 евро бутилката произвеждат в Швейцария

Бакхус
05 Януари 2009, 16:43
Share Tweet Pin it Share

Става дума за реколта 2006 на тъмното пиво. За "реколта" обикновено не се говори, когато става въпрос за бира, но случаят е по-различен. Тя е нефилтрирана, непастьоризирана и произвеждана в ограничено количество от известната пивоварна в "свободните планини", където дори я бутилират ръчно. Това, което прави бирата още по-специална е, че тя отлежава в нормалните за вино и уиски дъбови бъчви.
Вече много пивовари използват бъчви, за да обогатят вкуса и аромата на бирата, но това всъщност съвсем не е новост. Преди индустриализацията и появата на стоманени и алуминиеви барели именно бъчвите са били основни съдове за варене и съхраняване на бирата. Тогава са ги киснели и изтърквали, така че да не й повлияят, докато сега по-скоро се залага именно на цвета и аромата, който дървото придава на съдържанието на бъчвите.
Така и Abbaye de Saint Bon-Chien е с тъмен цвят, но светъл вкус. Определят я като освежаваща, тръпчива, с плътност, напомняща за белгийския тип lambic. Една подробност прави цената от 25 евро да не изглежда толкова невъзможна - бутилките са от 750 мл,  а не по-често срещаните 330-милилитрови.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бира, пивоварна, Швейцария
2 Коментара
  • Anonymous
    автор
    21, 14, 09 Януари 2009, 21:14

    e za6to puk ne)

    !
  • Anonymous
    !!!
    18, 22, 06 Януари 2009, 18:22

    ghaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    !

Реклама »