С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Холивуд сервира британска закуска

Бакхус
10 Януари 2009, 12:42
Share Tweet Pin it Share

Изглежда невероятно вманиачените на тема здравословно хранене американци, особено звездите на Холивуд, да заменят омлета от белтъци и протеиновия шейк за протеинова бомба в английски стил. Но точно на това се надяват главните готвачи в два от най-лъскавите хотели в Лос Анджелис, където от скоро за закуска предлагат традиционните английски наденици, черен пудинг, гъби, печени домати и бекон и то на цена от 27 паунда (59 лв).
Тази нова тенденция, част от прясното увлечение по традициите на Кралството, дебютира тази седмица в ресторанта на хотел "Четири сезона" в Бевърли Хилс, където главен готвач е Ашли Джеймс. Предвид колко е трудно да се внесе месо от Великобритания, 40-годишният готвач е изключително доволен от успеха си, който идва точно на време за предстоящите утре, 11 януари, награди "Златен глобус".
Другият дързък готвач, подменил драстично сутрешното меню на гостите на The London Hotel в западен Холивуд е не друг, а Гордън Рамзи. Според непотвърдени слухове именно той е въвел новата мода в ЛА. Сприхавият готвач цветисто се възмущава от забраната за внос на английски наденици. Освен това далечното транспортиране не им се отразявало добре, а Рамзи отказва да готви със замразени храни. Затова той намерил решение на проблема, като накарал личния си касапин от Уандсуърт, Лондон да изпрати рецептата за най-невероятните според шеф-готвача от Ада наденици.
Въпреки това, кулинарен критик от Los Angeles times определил приготвената от Рамзи наденица като "по-скоро обикновена". Тя разбира се е предизвикателство, особено имайки предвид голямата разлика между английските и американските - англичаните използват хлаб за приготовнято й, който допринася тя да стане по-лека и по-мека, докато американските наденици са по-плътни и месни, но не задължително месни в добрия смисъл и съдържат доста изкуствени оцветители.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Холивуд, храна

Реклама »